Kukuruz 2025

Sto najgore apotekari i prodavci rade prilicno za dzabe semena. Pioneer, dkc i ostali imaju kroz to sto maloprodaju prepuste firmama /apotekama najjeftiniju mogucu prodaju. Verujte radi se za par procenata.
Kako je onda kod nas skuplje seme nego u okolini ako svi rade za male procente. U rumuniji je DKC prva grupa 180e. Kod nas je 280+. Odakle takva razlika u ceni? Kako je npr Pionir jeftiniji u Austriji, nego kod nas? To mi nesto nije jasno.

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

Kod nas što se tiče 25k zrna oko 60 eura Syngenta, 70 eura Pioneer, odnosno 140 eura vrećica jer su Pioneer sad 50k zrna.

Pristali smo na navlakušu od 17.000/ha za seme!
Skinuli gaće i naguzili se... a vazelina nigde
ako budu ponavljam ako budu dali te pare

seme kukuruza za hektar ce te kostati da kupis najskuplji pionir manje od 10k dinara
ako ides na veci razmak,cifra je normalno manja

nije me mrzelo pa sam malo pogledao

2010 godina

semenski

pionir b-23 2850
pionir k-67 2850
as-72 2700

otkup

10 max 12 dinara

Kako je onda kod nas skuplje seme nego u okolini ako svi rade za male procente. U rumuniji je DKC prva grupa 180e. Kod nas je 280+. Odakle takva razlika u ceni? Kako je npr Pionir jeftiniji u Austriji, nego kod nas? To mi nesto nije jasno.

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока
Zato sto imaju ekskluzive za Dkc i Pioneer. Ne mozes da uvezes Dkc mimo Savacoop niti Pioneer mimo Corteve. Svakim novim hibridom lestvica cene se pomera, prate market share i spram toga cene formiraju.
Ako pricamo za ostale hibride tu mozemo cesto izvijati dobre popuste ali to cini malo prodaje. Mozda bi vredelo na primer uzeti neki LG pa ja 1000 vreca verujem da moze na dosta bolju cenu od Pioneera uzeti

Nazad
Vrh