Kukuruz 2024

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam prosle godine imao Blason duo na parceli sa dosta sirka, ocistio sam sirak, ali rod mu je bio dosta slabiji od obicnih hibrida.

A zašto tako misliš, obrazloži molim te. Ja baš kontra mislim, kukuruz je u top formi, tj bio je pre 10 dana, u nedelju se vraćam sa mora pa ću videti trenutno stanje, mada kada je onako solidno podneo onaj talas 40° što bi mu sada smetalo kada noću ide do 12-13°.
Očekujem jedan solidan rod.
P.S. sada se vide prave posledice mraza i hladnoće prve polovine aprila.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Evo u susjednom selu di imam jednu parcelu, jucer sam ostao ugodno iznenaden
Ocekujem 50m/j zasad a mozda i vise…
U selu izmedu 7 i 15m/j..samo sto mi u selu 90% kukuruza :(
Sijano sve u 3mjesecu, jos je u susjednom selu losija zemlja i manje su kise dobili nego mi…jedina razlika sto smo mi dobili 2 leda

Sent from my iPhone using Tapatalk

Пајдаш, знаш ли ти ону народну да се поклону у зубе не гледа?

Stim sto soja ima mogicnost da zaustavi vegetaciju, prakticki udje u neki oblik hibernacije. Dobro smo to videli i okusili 2022. kad je soja posle 19.08. i kise krenula u retrovegetaciju, a pre toga fakticli spavala dva meseca. Kukuruz nema tu mogucnost. On skuplja sumu temperatura i kad skupi zavrsi karijeru.
Osnovna razlika, kukuruz hibrid stvoren ljudskom rukom, a soja je samo malo kultivisan i selektovan najobicniji korov.

Evo u susjednom selu di imam jednu parcelu, jucer sam ostao ugodno iznenaden
Ocekujem 50m/j zasad a mozda i vise…
U selu izmedu 7 i 15m/j..samo sto mi u selu 90% kukuruza :(
Sijano sve u 3mjesecu, jos je u susjednom selu losija zemlja i manje su kise dobili nego mi…jedina razlika sto smo mi dobili 2 leda

to da li je taj kukuruz dobio manje kise okaci macku o rep,razlog jer sada kisa pada gde naidje oblak,nije ko nekada kad pada pada svuda mada i onda bilo razlike

sada bukvalno razlika 500m,zna da bude razlika i 20l kise

to da li je taj kukuruz dobio manje kise okaci macku o rep,razlog jer sada kisa pada gde naidje oblak,nije ko nekada kad pada pada svuda mada i onda bilo razlike

sada bukvalno razlika 500m,zna da bude razlika i 20l kise

To je istina…al vodim se podacima sto je vodio kolega, a njiva je blizu njegove kuce, cca 350m zracne linije
Al opet na ovu susu i kolicinu padalina izgleda iznenadujuce dobro…

Између ових слика је разлика можда три километра.
e6f07c593a16c2d893e872a05f214c93.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh