Kukuruz 2024

viber_image_2024-07-26_21-04-41-744.jpg

P0217 slikan pre desetak dana. stanje je ne promenjeno tj.odlicno...
 
Gruvate vi te razmake kao u godinama kad su kiše na slavinu ja na 24 cm pa podgoro sad vec dobrano ne smem ni da zamislim kakav bi bio da sam ga raspizdio na 19cm

Pa otkud smo znali u aprilu da ce opet biti susa :) ja svake godine pomislim ne moze opet biti susa i jbg eto 4 god za redom… ja se bojim ako posejem na 24 pa bude kisna godina onda bi se pojeo ziv :)


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
kako nisi znao u nazad 10 godina kad pogledam 7 su bile sušne..Od te 3 ,2 su bile ssvim prosečne a samo jedna izrazito kišna.Kad beše ona ako me sećanje dobro služi čini mi se 2016 a to je sad već pre 8 godina pa ti sad sej i dalje na 19cm i nadaj se jednoj takvoj
 
To nije rešenje.Uhvati kera i istuci ga. 🤣
Bio covjek u mom komsiluku , fin gospodin , prepametan , dosao kao inzenjer iz Srbije da radi ovde jos u drzavnoj firmi , ...i ozeni sa kao malo stariji tu u komsiluku i prednje da zivi kod nje , a u kuci majka joj i jos jedna sestra neudana !!!
Kaze kad ga iznerviraju , a covjek je izuzetno smiren i fin . Ode u svinjac , nagne se u boks , krmaca pridje , "...a ja je lupim sakom u glavu kolko mogu , pa jos samarcinu preko usiju ,.. krmaca samo gleda , a nekad cak i skikne kolko ju boli..."
Zapali cigaru ,i vrati se u kucu..
🤣
 
Bio sam danas u poseti Sremu, Beška, Inđija, Putinci, M. Radinci, Maradik. Vizio sam i kroz atar. Kukuruz tano zelen ali klipovi mali, plitko zrno, a stabljike ko topole.
Totalno razočaranje.
U našem ataru 50% je davno podgoreo, a klipovi slični onima sa početka konentara.
 
Kod nas je kukuruz završio, šteta varira od 50% do 100% ja imam 2 hektara sa 100% i 3 sa 50-60% možda i više, tako mi i treba kada sam ulazio u tu igru opet.Imali smo najbolji kukuruz u poslednjih 20godina pre samo 25dana, obećavali su svi preko 10tona, sada je kraj, biljke jednostavno odumiru, nisu spaljene ali odumiru.
 
Pre 20-ak dana kod nas je bilo kukuruza koji su podgoreli,sad vec ima skroz suvih kukuruza po njivama,i sve je vise takvih.Stoga ja nzm sta ti mislis pod 100% stetom,ali sigurno stanje nije ni blizu lose kao ovde po atarima.
 
I kod nas kukuruzi koji su obecavali otpustili klipove, a gumeni kao zvaka. Ima i nedovrsenih klipova tako da o krajnjem prinosu je tesko govoriti.
 
Nazad
Vrh