Kukuruz 2024

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Očekivao sam i ja više ali crvenilo ima uticaj mislim oko 50 %

Gustina niklog kukuruza je oko 68000 biljaka/ ha, DKC 4943, sobzirom na crvenilo ovo je možda trebalo još gušće sijati.

Ovo zanima mene a sigurno i vas, levo kukuruz zeleni, najbolji u ovom ataru, mislim da je zp 606, pitaću koji je.

Prosle nedelje prosao sam putem od V Banje pa do Lokava pa skoro da nigde nisam video takvu bedu i susu koja je pogodila kukuruz kao sto danas vidim putem do Beceja i Backe Topole!
Sticajem okolnosti i povoljnih vremenskih prilika mi smo ove godine pravi srecnici!

Opet sve zavisi od regiona do regiona. Kod mene je slučaj da je pšenics prinosom, po svemu sudeći, najbolje prošla. Naravno, videćemo šta će cena da kaže....

Znam da nije izvagano ali ja imam ovakvih klipova bez navodnjavanja na razmaku 21.8, ima mestimicno i 2 klipa gde je drugi dosta losiji ali ima zrna.. Kod njega je verovatno gusci sklop ali nmg da zamislim da ce dati 50% vise.. U svakom slucaju najbolje sacekati vagu 👍
Na slici izgleda odlicno ako zanemarimo crvenilo. Imo sam nekad i preko 14t na nekim njivama , dekalb i slicno je izgledao. Nije bilo po 2 klipa osim u vanjskom redu i klipovi nisu bili veci naoko .

Kukuruz 0217.
Potez izmedju Crepaje i Kacareva
239052accb5d2490e9b625a4a922b675.jpg
d59e2500e866f069dbea20e2f847c73e.jpg
e0ada6ac4797e4de1ee2f1ad9f398764.jpg

Послато са SM-A525F помоћу Тапатока

Miladine ovaj kukuruz na lecoj parceli je sigurno zalivan? jer i ova desno pacela je bas suva a i ona u pozadini se vidi da je kukuruz izgoreo. Trava na putu kao da si je prskao totalom, a vratine levo su zelene i bujne.

pa opet ako bi nas pa i 20% navodnjavalo doslo bi do situacije kao kod nas na severu u selu Tavankut,gde je po bunarima(kopanim il busenim) nestalo vode jer svi navodnjavaju da li sljive,dunje,kruske,povrce i sad gotovo

treba busit dublje

Prosle nedelje prosao sam putem od V Banje pa do Lokava pa skoro da nigde nisam video takvu bedu i susu koja je pogodila kukuruz kao sto danas vidim putem do Beceja i Backe Topole!
Sticajem okolnosti i povoljnih vremenskih prilika mi smo ove godine pravi srecnici!

@Peet
Godinama unazad kod nas je slična situacija. Ne baš kao sad, ali uvek značajno gore u odnosu na većinu. Jug Bačke jako manjka sa padavinama i to je postalo pravilo. Ne kažem da je kod drugih mnogo bolje, ali ovde je zaista ekstrem.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh