MOMOSARIC
Član
MIslim na licnu pojedinacnu situaciju , gledano sveukupno na duze
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jes , jos preciznije ,najbitnija je zarada po jedinici vremena , tj godisnja , ili plata , ili jos jos preciznije tzv " ROI" tj povrat investicije . U zivotu je finansijski gledano najvaznija godisnja plata , a ako je privatni biznis u pitanju , sto je kod nas farmera uglavnom , onda uz platu jos i povrat investicija .Upravo to htedoh reci,prinos i zarada po jedinici povrsine nemaju veze jedno sa drugim.
Jel si prijavio promoterima čiji si hibrid sejao, problem koji je nastao sa crvenilom? kod nas za kukuruz kažu, ili te obogati ili te osiromaši ...Ja neznam dali navodnjavanje pomaže u oprašivanju kada su visoke temperature, mislim na kpk, jer kako čujem tifonima nije dobro navodnjavati u vrijeme oprašivanja. I sam sam shvatio da je kukuruz jako rizičan za proizvodnju, i sa navodnjavanjem i bez navodnjavanja. Po meni navodnjavanje bi bilo možda nešto sigurnije gdje nema crvenila i raniji hibridi zbog vrućine u oprašivanju. Nekada davno kada se bralo ručno i poneki berač bilo je to dosta sigurnije, a sada sa klimatskim promjenama ova proizvodnja je postala jedna velika lutrija.