Kukuruz 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sale na uvratinama je najtvrdje.
Moras plug dublje pustiti, bar na 40 cm :)
Dok nekog kineza neizorem nema pliće:).

Šalu na stranu čim zasuši tako leti ta njiva pregori za par dana a ako ima kiše redovno bude eksta, inače njiva ko tepsija ravna a nizak teren.Komšija preko ima rwa tvitor i on normalno sazreva e sad da ga je..m šta je, radio i analize zemlje.

Pre ovih kisa skidan dkc 5075 , i pionir 0074. Vlaga 13.3-14.2 na dkc hibridu, prinos 2,7t/kj tamo gde nije bilo stete od leda , a tamo gde je stete od leda bilo prinos 1.8t/kj
Pionir steta procenjena na 55% , vlaga 15.3 prinos 1.7t/ kj. Prosek sa 23kj(7parcela)2053kg/kj, jedne parcela bez stete ostale su bile od 12-55% stete od grada.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dunav osiguranje, zadovoljan sam procenom, ali susa je uzela danak. Kolega koji meni kosi,radio neki svoj pionir 17-18 m po kj u delu gde nije bilo nikakve stete od grada, e to je strasno, kaze jalav sav. Ja sam isao 90kg mapa jesenas i 130kg uree, on 150kg uree predsetveno. Vlaga na njegovom pioniru bila 16

Sent from my iPhone using Tapatalk

Samo jednom sam imao sličan prinos (oko 9 t/ kj) ,sa vlagom oko 17-18 %.Mislim da je to bilo 2016.

Juče merio vlagu, 26%, P0217. Neće ovo moći da se skida u klipu još 10-15 dana.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Juče merio vlagu, 26%, P0217. Neće ovo moći da se skida u klipu još 10-15 dana.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока
Tu nema sta da se ceka, ako sacekas jos malo sve ce ti okruniti berac.. Ja sam se zajebao jedne godine falilo je i po pola klipa zrna jer je vlaga spala ispod 20.. Ja sam sinoc ispraznio kos, okrunjen sav stari kukuruz i to ce da se proda na dzak tako da planiram u toku nedelje da oberem to malo sto ostavljam u klipu za stoku..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh