aca74
Član
Što pre beri. Ipak je to hibrid za zrno ako malo prosusi bice mnogo okrunjenih klipova.Juče merio vlagu, 26%, P0217. Neće ovo moći da se skida u klipu još 10-15 dana.
Послато са DN2103 помоћу Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Što pre beri. Ipak je to hibrid za zrno ako malo prosusi bice mnogo okrunjenih klipova.Juče merio vlagu, 26%, P0217. Neće ovo moći da se skida u klipu još 10-15 dana.
Kolika ti bude gomila kad se ubudja sa tom vlagom u klipu ? Da li kisne kasnije ili je pokriven?Mislim da je još uvek previše vlage, moguće je da će se buđati na gomili, već mi se dešavalo. Ipak ću sačekati još koji dan, bolje i da ga berač malo okruni nego da se pokvari.
Beri to slobodno ja sam skinuo 0412 pre desetak dana i bio je na granici da se kruni.Imam sutra jedno malo parce da oberem mada je tu veca vlaga.Mislim da je još uvek previše vlage, moguće je da će se buđati na gomili, već mi se dešavalo. Ipak ću sačekati još koji dan, bolje i da ga berač malo okruni nego da se pokvari.
Покривен под кровом, са проветравањем, слој 40-50 cm. Нико још није почео да бере у мом крају, ја бих био први.Kolika ti bude gomila kad se ubudja sa tom vlagom u klipu ? Da li kisne kasnije ili je pokriven?
Ne gledaj druge, ako je merač pokazao na nekom proseku 25 vlagu tvoj kukuruz je ok za branje i za koš a tek za tavan.Покривен под кровом, са проветравањем, слој 40-50 cm. Нико још није почео да бере у мом крају, ја бих био први.
Зрно је још увек мекано, може се ноктом сломити, клица још увек има видљиву влагу. А и ,,шишарка" је у средини баш влажна. На основу тих неких ствари мислим да није још време.
Ja sam takav mekan brao jedne godine nista mu nije falilo.Doduse imam bas velik tavan i siba dobra promaja.Покривен под кровом, са проветравањем, слој 40-50 cm. Нико још није почео да бере у мом крају, ја бих био први.
Зрно је још увек мекано, може се ноктом сломити, клица још увек има видљиву влагу. А и ,,шишарка" је у средини баш влажна. На основу тих неких ствари мислим да није још време.
Imao sam ga prosle godine na dva hektara unistio me skroz, svi drugi su bili bolji ali bilo je godina kada je bio vrhinski ali nisam ga sejao, vec sam video kod prijatelja, pa hajde da probam i nista na kraju 0.Kod nas su i najveći entuzijasti odustali od setve Pajdaša a bio je uzdanica u ataru dok isti nisu probali neke druge hibride.
Ovo je i meni glavni utisak, kukuruz je u totalnom rasponu (zavisno od svih faktora) od maltene ničega do izvrsnog roda.a ima po neki kao u najboljim godinama, sve zavisi od polozaja njive i mnogih drugih faktora.