Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sejali smo pionir 0725 na 22.5 za branje godinama. Odličan je bio u raznim uslovima.Ispod kog razmaka ne idete za branje u klipu?
Mi se jos drzimo 25cm,da li je oko 21 22 cm gusto za skidanje u klipu?
Sortiment tipa syngenta i zp.
Pitam jer razmisljam da li gustinom mogu da povecam prinos i budem blizi kao kada sejemo na 19 za krunjenje.
Na krunjenju smo ove godine imali 4200kg/kj, a za branje oko 3500kg sa sve sapurikom.
Kukuruz za branje sejem na 21, to mi je mera i nisam video razliku u susnim godinama kada je veci razmak u sejanju posmatrajuci druge. Par prijatelja koji su se drzali razmaka 24 i vise presli ove godine na 21 na par njiva da testiraju i bolje su prosli sa manjim razmakom. E sad sve zavisi kakva ti je zemlja.Ispod kog razmaka ne idete za branje u klipu?
Mi se jos drzimo 25cm,da li je oko 21 22 cm gusto za skidanje u klipu?
Sortiment tipa syngenta i zp.
Pitam jer razmisljam da li gustinom mogu da povecam prinos i budem blizi kao kada sejemo na 19 za krunjenje.
Na krunjenju smo ove godine imali 4200kg/kj, a za branje oko 3500kg sa sve sapurikom.
Da li si imao ovaj hibrid ove godine ili ce ovo biti proba? 9757 je imao jedan moj koperant. Sejan bez zrna djubriva na dosta iscrpljenoj zemlji, iztarupirao ga led (graad) u junu i nakrunio sam mu 3300 kg/kj. Vredi ga probati pa videti kakav ce biti.Stiglo seme pionira 9241...
Послато са SM-A515F помоћу Тапатока
Ja praktikujem malo redji sklop za berbu, bude veci klip(veci precnik ) i manji rastur na njivi, bar je moj utisak takavNe znam, mislio sam da se te sorte za branje seju redje da bude krupniji klip da se lakse bere.
Zato pitam ovde na forumu iskusnije da cujem.
Sejem ga već 4-5 godina...Da li si imao ovaj hibrid ove godine ili ce ovo biti proba? 9757 je imao jedan moj koperant. Sejan bez zrna djubriva na dosta iscrpljenoj zemlji, iztarupirao ga led (graad) u junu i nakrunio sam mu 3300 kg/kj. Vredi ga probati pa videti kakav ce biti.