Kukuruz 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
4670 sam imao lane i ove godine. Bio je lane dobar a sada prosecan. Misljenja sam da u dobroj godini moze dati dobar prinos uz Srbs vlagu

Kukuruz semena pocinju polako. Znate moj kontakt pa izvolte.
Za moju skromnu proizvodnju kukuruza od 21ha dogodine planiram P 0200 i 9300. Od dkc 4670 i probacu jedan iz premium segmenta, nisam jos smislio koji.
Koji su to premium sygenta ?

Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока

Nemas potrebe drzi se dkc i pionira.
P9241, dkc 4717, 5031,4943

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Ima odličnih LG hibrida.Rođak je imao Limanovu, odličan prinos na ovu godinu uz njegovu skromnu agrotehniku.Čuo sam od jednog poznanika koji obrađuje ozbiljnu količinu zemlje koji su još hibridi odlični ali nisam zapamtio jer me nije interesovalo.

Uf, ja, sam tu limanovu imao 2017 god. kad je bila suša, nije izgledao lošije od Pioneer-a, barem po klipovima, ali ga je zato bilo dole poprilicno, pa ga više nisam ni sejao.

Ima odličnih LG hibrida.Rođak je imao Limanovu, odličan prinos na ovu godinu uz njegovu skromnu agrotehniku.Čuo sam od jednog poznanika koji obrađuje ozbiljnu količinu zemlje koji su još hibridi odlični ali nisam zapamtio jer me nije interesovalo.
Jetste, cuo sam bas u par navrata da je skroz korektan.
Videcu neku manju parcelu izdvojiti i probati neki od hibrida

Ja sam imao tvitor ove god. reko hvale ga ,probaću ga,a verovatno i jeftiniji od pionira,jes kurca to malo pa 6000 izađe,doduše dobro je dao,ali neka uzeću pionir i naredne godine,i ako bude na sivom tržištu nešto dkc.

Ispod kog razmaka ne idete za branje u klipu?
Mi se jos drzimo 25cm,da li je oko 21 22 cm gusto za skidanje u klipu?
Sortiment tipa syngenta i zp.
Pitam jer razmisljam da li gustinom mogu da povecam prinos i budem blizi kao kada sejemo na 19 za krunjenje.
Na krunjenju smo ove godine imali 4200kg/kj, a za branje oko 3500kg sa sve sapurikom.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh