Kukuruz 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Slazem se sa Cicijem. Kad je rodna godina,klip izvuce sve iz biljke i ona brze zavrsava vegetaciju.
2012,2017 i 2021 katastrofalni prinosi a kosili smo u oktobru i to sa vlagom od 14-17%.
A npr.2020.rekordni prinosi a skidali vec 1.9. Sa vlagom u jusu

Zato sejem dkc, skidam pocetkom sept sa 14 nekad i ispod... lako se spremi za psenicu posle...

Pozdrav svima, posle 18. godina bavljenja poljoprivredom 2022. ce biti prva godina bez kukuruza. Jedini razlog je ambrozija. Jednostavno ne mogu više da se izborim sa njom. Ove godine sam se odlučio za ječam i suncokret gde cu probati da uništim ambroziju (vibala plus ugar i total). Tako da svima vama želim što veći prinos i što veću zaradu na kukuruzu.

У бре колико то имаш амброзије када не можеш да је се решиш? Ја сам ове године са хирошомом очистио њиве оно у фулу није травке било.

Pozdrav svima, posle 18. godina bavljenja poljoprivredom 2022. ce biti prva godina bez kukuruza. Jedini razlog je ambrozija. Jednostavno ne mogu više da se izborim sa njom. Ove godine sam se odlučio za ječam i suncokret gde cu probati da uništim ambroziju (vibala plus ugar i total). Tako da svima vama želim što veći prinos i što veću zaradu na kukuruzu.
U kukuruzu najlakse mozes da unistis ambroziju! Adendgo u 3 listu u kombinaciji sa nekim naj jeftinijim 2,4 d i resio si problem. U slucaju da nikne jos neka nova biljka ambrozije radis korekciju Laudisom ili jeftinijom varijantom.
Vibala u suncokretu je promasena investicija, bar ono sto sam ja primetio proletos u ataru kod onih koji su koristili to sredstvo.

A ja sejem kukuruz na problematicne parcele gde imam puno ambrozije. U njemu unistavam ambroziju ko od sale.

laudis nosi ambroziju pa čak i malo veću u dozi 1L/ha lagano ...
video sam kako radi Vibala ove godine, to koristiti samo u ekstremnim situacijama kada se poseje običan hibrid, a nikne botanička bašta.

E svasta da cujem . Jesi radio kad terbutilazin na crno ? Znam odgovor al samo pitam jer da jesi nebi odustajao.

Kukuruz semena pocinju polako. Znate moj kontakt pa izvolte.
Za moju skromnu proizvodnju kukuruza od 21ha dogodine planiram P 0200 i 9300. Od dkc 4670 i probacu jedan iz premium segmenta, nisam jos smislio koji.

Sve je resivo od hibrida. Pionir i Dkc je akcenat ali i ostale mozemo odraditi. Taj 0200 je pokidao u ogledima, nisam ga imao u proizvodnji.

Kukuruz semena pocinju polako. Znate moj kontakt pa izvolte.
Za moju skromnu proizvodnju kukuruza od 21ha dogodine planiram P 0200 i 9300. Od dkc 4670 i probacu jedan iz premium segmenta, nisam jos smislio koji.
Jel si vec imao taj dkc? Ja sam probao neke ali ostajem sa proverenim 5031 taj me jos nikad nije izneverio

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh