Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Situacija je specificna, radi se o prskanju ni manje ni vise nego cetvrti putCetojevicM kako u opšte radiš u ovolikom kukuruzu? Ovaj sigurno ima preko 10 listova. Zar možeš da podigneš toliko prskalicu? Samo mi nije jasno kako će od ovoliko listova kukuruza da herbicid padne na list trave.
Ujutru,oko 8, ne "špici".Nije ušpicio?
Ja sam probao neke hibride prosle godine, sada sam ih izbacio posle debakla koja je izazvana susom, ne znam, nekako je to mana kod vecina pa i kod mene, cesto ne sagledam situaciju do kraja.Odradim prilicno kvalitetno sve sto treba i naravno da ocekujem neki lep rod i kada se desi godina kao prosla, veoma retko kupim iste hibride za narednu godinu i tako nikada ne saznam sta bi bilo da je bio neki drugi, jbg, po nekada je jedan dan u setvi vazan kao i dan nicanja i bezbroj faktora.Jedino sto praktikujem, to su vise hibrida u jednij njivi, dva ili tri, zavisi od velicine njive i tako napravim neku sliku o kvalitetu hibrida a da cesto okrivim seme i hibrid, desva se.Uvek prvo okrivimo seme i hibrid, a ovde se vidi da su kvalitet zemlje i položaj uz tretman, presudni.
Kupi najskuplje seme i ne boj se. Toliko pravimo filozofiju a kukuruz je po meni najlakše proizvesti od svih ratarskih kultura. Ono što je do nas, e sad mnogo ima do ovog odozgo.Zeljko jedino da covek ima jednu veliku parcelu pa da na njoj u isti dan poseje po 4 vrste od svih hibrida kojih ima na trzistu, a bude ista agrotehnika i vremenske prilike, pa tako par godina i onda se dobije cista slika koji je hibrid dobar. Jeste zezanje ali ko ima zivaca i para da se ovako igra moze da sazna. Posle ce mu biti mnogo lakse.
Samo da dobije kise,skoro gnojiva da i netreba.....a herbicida kakvih hoces,sve se moze skinuti......i mase puno ostane,to je problem,bilo dobro dok se moglo paliti.....Kupi najskuplje seme i ne boj se. Toliko pravimo filozofiju a kukuruz je po meni najlakše proizvesti od svih ratarskih kultura. Ono što je do nas, e sad mnogo ima do ovog odozgo.
Послато са S42 помоћу Тапатока
99% ljudi pobrkaju lončiće kada je u pitanju humus i kompost, koje su 2 POTPUNO različite stvari.
Najveći neprijatelj humusa je veštačko đubrivo a ne spaljivanje zetvenih ostataka!!!ŠTA JE TO HUMUS I ZBOG ČEGA JE BAŠ ON GARANT PLODNOSTI ZEMLjIŠTA
Vrlo veliki broj poljoprivrednika misli da je humus, kompost ili trulež. Znajući, pritom, da je humus garant plodnosti zemlje, zemljoradnici nastoje da unesu u zemljište što je moguće više komposta ili stajnjaka, a mnogi uz to dodaju još i mineralno „gnojivo“ (navodnici su upotrebljeni zato što...www.zdravasrbija.com
Spaljivanjem ostataka su bili rešavani mnogi problemi prisutni danas na oranicama, koji moraju da se rešavaju skupom hemijom umesto samo jedne šibice.
Samo što od te šibice niko nije imao nikakve vajde osim seljaka, a od silne hemije neke tamo glavonje pune silne džepove.
Zapitajte se sta je stetnije, dim od paljenja koje biljke dišu i ponovo pretvore u kiseonik, ili silna prolivena hemija koja pobije i zagadi sve živo i zbog koje više ni voda iz artemskog bunara nije zdrava za piće?
Izvinjavam se za off topic, ali morao sam da napišem.
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока