Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Dare prvo hvala ti na obrazloženju. Od velike mi je pomoći. A ove tvoje njive su stvarno haos. Ne znam da li je kod tebe urađena komasacija? Ja ne bih znao gde sam ušao a gde treba da izađem.
Te tvoje njive orati sa ravnjakom je mnogo velika muka i praznog hoda izgubljenog vremena i nafte. Za ovo treba imati zivacaMa kakva komasacija. Ovde će pre da dodje eksproprijacija...
Navikne se sve.
Ja bih ti ovako rekao:Nisam znao gde da napišem pa ajde ovde. Vidim da imate parcele kukuruza sa više redova posejanih po uvratinama. Interesuje me kad radite špartanje kako određujete gde da ulazite i koliko se te ovratine ugaze sa prohodima? Ok video sam da ovde imate višeredne špartače pa je možda to gaženje izraženo u manjoj meri. Ali ja imam dvoredni pa bih voleo da mi neko objasni kako da ja to (ako budem planirao da radim) obavim, jer imam 12 redova na uvratinama. Pre sam imao samo 4 reda pa sam izlazio na put (sa obe strane) i tu okretao i išao trag uz trag. Hvala na savetima i značilo bi mi mnogo.
Malo mi je to kontradiktorno. Ako kukuruz bukne poslije špartanja trebalo bi se to poznati na prinosu. N je elemant koji se lako ispire i mislim da ga je poželnije davati višekratno nego odjednom, a špartač je dušu dao za to.Zadnji 5 godina ne špartam ,prodao sam špartač,nisam uporedjivao da bi video razliku ,prosto sam odustao ko i svi u selu
Lepse je videti njivu ospartanu dodje onako domaćinski jos kad je sve top špartanje dodje ko šlag na tortu ulepsa njivu čini se da kukuruz bukne posle spartanja.
Isti slucaj 3 kruga pa sejalica do sejalice. I kada se vrse 3 kruga i posle ide lagano okretanje18 uvratina sa svake strane, krug oko cele njive i onda redom setva sejalica do sejalice ili opet u krug ako je parcela uža.Špartanje ne praktikujem u kukuruzu da ne kvarim rezidualno dejstvo Mezotriona.