Kukuruz 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Peet, jesi ti koristio foto šop, kao one starlete? Ovde nema ni jednog jedinog korova, to mi nešto sumnjivo.:unsure:
Prilicno ciste parcele pod kukuruzom imam, konkretno na ovoj parceli zadnji put je bio kukuruz 2012, od onda samo soja.
Na uvratinama i ima nesto korova!
Druga stvar, u trecem listu radjeno je Veloxom pre oko nedelju dana a pre par dana Hirosimom i tako da nema vise mesta korovima!

Dkc 5068, sejano 13.april, majevica diskosna, predusev soja. Prskano mezotrion 0,25l/ha i nikosulfuron 1,25l/ha 14.maj.
9fecbe3fd4b738c2b09eddad76598c20.jpg
8bf1b03c977883f853f907b0b0a1ce8c.jpg

20220518-162924.jpg

Levo moja soja, desno komšijin kukuruz.6 brazda soje zagađeno sirkom, njiva mi je bila čista do prošle godine kada je tu takođe bio kukuruz u džungli.

Ja bih tu rizikovao sa 1.2l po hektaru nikosulfurona i maks doza rimisulfurona,jer koliko god ga osteti hemija,manje ce izgubiti prinosa nego da se ostavi dzungla sirka.

Imao je a sada će ga imati još više jer ne može da shvati neke stvari.Samo mi međaši ima da nagrabusimo sa mirazom od njegove lepe njive.Drugar preko puta ima uvratine zagađene sirkom celom širinom dokle se sučeljavaju parcele a zanimljivo da tamo gde prestaju sirka nema.

4 дана након прскања Хирошима и Дикамба 0,6 л по ха корови полако вену, сви изузев пиревине (зубаче) и понеког коњског босиљка (барска нана).
Један део где је подуплано прскање кукуруз се накривио, надам се да ће се опоравити, био је 4-5 лист у прскању.
И наравно овас који је комшија посејао пар метара у моју њиву ништа није осетио.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh