Kukuruz 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pisano je vec desetine i desetine puta do sad da ni jedan jedini herbicid u kukuruzu ne moze resiti visegodisnji sirak. Tako da ne treba se ni trositi ni truditi oko toga.
Treba voditi racuna o tome da se kukuruz ne sme posejati na takvim parcelama gde domirina visegodisnji sirak.
Unistiti ga nakon skidanja psenice totalom ili u soji i suncokretu je lako.

Pisano je vec desetine i desetine puta do sad da ni jedan jedini herbicid u kukuruzu ne moze resiti visegodisnji sirak. Tako da ne treba se ni trositi ni truditi oko toga.
Treba voditi racuna o tome da se kukuruz ne sme posejati na takvim parcelama gde domirina visegodisnji sirak.
Unistiti ga nakon skidanja psenice totalom ili u soji i suncokretu je lako.
Jasno ko dan,nego prosle godine bila strnjika i prskana totalom.Zato me i cudi sve ovo, sad sta je tu je.

Навигејшн, јес.
f685047070e56fd8881aa476ba6b79f1.jpg

Ja sam juče uradio špartanje. Nisam smeo da se kockam sa novim prskanjem jer ga ima od 6 do 9 listova. A krenula neka sitna muhar. Špartanje je ispalo baš kako treba. Trava je sva isečena (ili počupana sa sve korenom) a sitne zemlje iza ostaje baš kako treba. Nadam se da će i zbog špartanja sad i kukuruz da malo ubrza rast i da zatvori redove, pa i ako uskoro bude neke kiše trava neće moći da niče nova. Ovo je prvo špartanje kukuruza posle sigurno 5-6 godina kako ga nisam radio. Uvek sam čekao da malo izraste i da prođe dejstvo hemije pa da ga ošpartam ali onda udare neke kiše i nema šanse da udjem. Inače što se tiče hemije Adengo i Plamen su uradili svoje na onome što je u tom trenutku niklo. Ali zbog nedostatka padavina kompletno delovanje Adenga nije moguće (zemljišno). Ovo je od mene sve za ovu godinu za kukuruze. Uradio sam baš dosta oko njega i ostaje sad samo ovaj od gore da ga ponekad poliva sa nekim lepim kišama. Posle će ga kombajn završiti. A mutavi će reći završnu ocenu kako smo radili.

Videcemo za par dana koliki procenat će se oporaviti. Mada mislim da će morati da se preseva, jer je izlomljen skroz, a stablo prepolovljeno. Ne mogu tačno znati ni kakav je led padao ni koliko dugo, jer je ovaj deo atara dalje od sela, ali sigurno je palo preko 30l kiše, dok je u selu svega bilo manje. Na pšenicama su vlatovi izlomljeni, I otrešeni, zrna I po putu ima kako je vetar nosio. Suncokret je manje stradao, što je interesantno, pretpostavljam zahvaljujući vetru, bio je nakrivljen, pa su glave u manjoj meri oštećeno. Barem ovim prvim obilaskom, videcemo za par dana.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh