Kukuruz 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Preuzeto sa FB.

Sta preporucujete od dkc i pionira za sledecu godinu od kukuruza? Sta se pokazalo dobro u prosle dve kada je bilo kise i suse?
Imao sam 90% p0217 rodio je tamo gde sam najmanje ocekivao valjda ga uhvatio oblak i na kraju je sejan na toj njivi nema pravila, ako ces klip 0725 a za zrno p9911ili p0164 a dkc 5068 ...

Od koje FAO grupe i navise ne bi trebalo sejati za krunjenje?
Imali smo ove godine prvi put za krunjenje i bio je kukuruz Syngenta carioca 550FAO pa mi je to nekako velika grupa zrenja za krunjenje.
Sejao sam poslednje 4 godine cariocu, 2 je dala dobro 2 loše, mislim da ce pauzirati ovu godinu ako uspem da nabavim semena koja želim a to su dkc 4717,5068,5075,5031 i P0164 p9911 i p0217

Nista osim Dekalba.
Na jednoj peskovitoj parceli gde nije bilo nikako kise skoro da nije bilo roda, na ostalim parcelama nije bilo jalovih biljka ili krezubih klipova uopste.
Prinosi od 500 kg/kj na ovoj parceli koju sam napominjao pa do 4350 kg/kj
Prosek 2500 kg/kj i sa ovom cenom pored ovakve susne godine ipak zadovoljan.

Imao sam 90% p0217 rodio je tamo gde sam najmanje ocekivao valjda ga uhvatio oblak i na kraju je sejan na toj njivi nema pravila, ako ces klip 0725 a za zrno p9911ili p0164 a dkc 5068 ...
Jel bi mogao nešto da napišeš o P0164, tražim još jedan hibrid koji ću posejati pored P9911, Kako se pokazao ove godine u odnosu na P9911?Kakvo mu je otpuštanje vlage? visina biljke i početni porast?

Jel bi mogao nešto da napišeš o P0164, tražim još jedan hibrid koji ću posejati pored P9911, Kako se pokazao ove godine u odnosu na P9911?Kakvo mu je otpuštanje vlage? visina biljke i početni porast?
Visina solidna nije jako visok,ne otpusta bas brzo vlagu ali sa ranom setvom je ok, a za start je solidan normalno ja cu ga sejati 100% i lako se vrse ...

Ove godine nisam sejao jer je cena bila bezobrazna za njega valjda sto ga svi trazili predprosle je sejan ,ove godine sam sve p0217 bilo je prosek 3t a setva oko 15 aprila, dok je 2020 p0164 bio super sa prinosom i najvise mi se svidja sto se lako vrse a i rodi i sve je predusev psenica i soja ...

Ja sam ga imao ove godine na 95% površina, nemam loših reči za njega iako sam od mnogih čuo da im je bio strašno buđav i loš.Kod mene je dao od 3 do 5.5 t/k.j a prosek mi je 4 t/k.j.

Nista osim Dekalba.
Na jednoj peskovitoj parceli gde nije bilo nikako kise skoro da nije bilo roda, na ostalim parcelama nije bilo jalovih biljka ili krezubih klipova uopste.
Prinosi od 500 kg/kj na ovoj parceli koju sam napominjao pa do 4350 kg/kj
Prosek 2500 kg/kj i sa ovom cenom pored ovakve susne godine ipak zadovoljan.
Peet sta uzimas od dkc-a ove godine? Sta ti se pokazalo za nas banat kao dobro?

Meni 217 bio najgori prosle godine, popadao, i jedva ga ovrsio a i dosta je ostalo na zemlji, kerbanis nije popadao al bilo glavnice

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh