Kukuruz 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod drugara najezda ovih buba kako u kukuruzu, tako i u pšenici, šta raditi, kukuruz zp 666.

Ja sam spremio za zeleno prskanje, Siran, Dinbo, Mustang i Rezon, to ce ici sve zajedno.Mislim da rezon moze do litar po h. isao sam 1.5l/h na crno. Nema neke prevelike trave ali taman u petom listu planiram da ga prodjem i posle ako zatreba u desetom ide Skaut, to mi je neki recept godinama unazad za cistu njivu, bez travke.

Ja sam spremio za zeleno prskanje, Siran, Dinbo, Mustang i Rezon, to ce ici sve zajedno.Mislim da rezon moze do litar po h. isao sam 1.5l/h na crno. Nema neke prevelike trave ali taman u petom listu planiram da ga prodjem i posle ako zatreba u desetom ide Skaut, to mi je neki recept godinama unazad za cistu njivu, bez travke.
Sve to? Mogao si jos neki otrov dodati,kad već ne štedis....

Sve to? Mogao si jos neki otrov dodati,kad već ne štedis....
Ne vidim u cemu je problem, Siran ne resava sve trave, dikamba takodje, ima gde imam malo poponca, za njega je najbolja mesavina, Mustang, dikamba i rezon, u nesto manjoj dozi.To su ujedno i jeftinije varijante za zeleno prskanje.

Da li se drljacom moze se resiti pokorica u kukuruzu nakon one dobre kise zemlja kao da je zabetonirana,i kukuruz slabo nice.
Moze ali ako je kukuruz klijao, pitanje je hoce li biti neke stete na klicu.Ja sam prosao drljacom posle setve, tada nema nikakvih problema.Lakse mi je kada prskam, lepse vidim gde sam prosao, mogu i nocu da radim i ako je negde nezgodan teren, malo bolje pokrije seme Kod nas je zajebana zemlja, ako je malo vise vlazno u setvi onda se to ubrzo zategne i tu kukuruz me moze da probije, zato ga prodjem drljacom i razbije ga u fazi stezanja, ali to samo gde je potrebno.

Dkc 4670, sejan pre 18 dana. Veceras ili ujutru dobija 0.2 kj adenga, posle u 5 listu videcemo da li ce trebati korekcija....

Чиме оно KWS третира семе кукуруза, мислим на инсектицид?

То им је зајебанција!

На њиви где је њихово семе, кукуруз изгрицкан по пропису. Јес' да иде он даље и нема опасности да буде заустављен, али разлику између њега и "Пионировог" семена кога сам ја "гаучирао" је јасно видљива - "Пионир" практично нетакнут.

Pomoc prijatelja.? Da li mezotrion + terbutilazin nosi palamidu? Vidim da kolege idu prvo 2.4 D pa onda u petom hirosima. Kod mene je trenutno kukuruz 2-3 list.

Guraju pioniri a krenula i trava.
7c00379105f88a9be2269c1b90b9718d.jpg
e84efb66d6717f71a2a9e0cf0df82360.jpg
419152449e7b8c38eb0c4f1dd55b6343.jpg
0d7f57110013bf63fa5678e7c7906c60.jpg

Послато са S42 помоћу Тапатока

Чиме оно KWS третира семе кукуруза, мислим на инсектицид?

То им је зајебанција!

На њиви где је њихово семе, кукуруз изгрицкан по пропису. Јес' да иде он даље и нема опасности да буде заустављен, али разлику између њега и "Пионировог" семена кога сам ја "гаучирао" је јасно видљива - "Пионир" практично нетакнут.
To stosi radio pionir je i protiv zicara i pipe znaci zasticen i dole i gore a kws je insekticid samo protiv zicara kao i svi ostali sto tretiraju ako ga nezastitis jos sa necim od pipe kad izade normalno dace ga grickati i ja sam uzo kws tretiran sa force al sam jos iso sa gaucom pola doze i nije pipnut ni jedan

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh