Kukuruz 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa njive su u solidnoj kondiciji a i ove godine ipak nisam zakinuo na veštaku, a stajnjak se izorava, vidi se na trećoj slici. Pa shodno đubrenju i potrebama ide i razmak (ovaj na 21 je za silažu).

Послато са S42 помоћу Тапатока

Jel to ima veze kakav je kukuruz za silazu? Jel to neka posebna vrsta ili moze bilo koji?

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Jel netko imao problem,da iznikli kukuruz,koji je jedva izasao van,nesto jede.....gledam kod drugih na njivama,ima malo zagrizeno,kod mene ubijaju,onaj prvi listic skoro pojeden....

Jedna njiva z ranije setve.
b35df6b144c62992cca1f72472257f82.jpg
toliko o dobrom sklopu....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Jedna njiva z ranije setve.
b35df6b144c62992cca1f72472257f82.jpg
toliko o dobrom sklopu....

Vec preterujes i uporan si sa tom ranijom setvom!
Sve zavisi od toga kakve su temperature i koje je seme u pitanju.
Prosle godine na Dkc koji je bio posejan 1 Aprila i mesec dana se borio izaci sklop je bio odlican na kraju. Verovatno imas i slike u temi. Tako da si bas uporan u nekom dokazivanju.

A što sad opet preterujem, slika iz realne situacije.?
Svi kače samo lepe slike, evo malo i ne tako lepih.

ne razumem kako jos uvek niste shvatili da je pitanje setve tj datuma bukvalno kao rulet....nase je da uradimo na vreme a to mislim od negde 5 aprila pa do 25aprila(do 1 maja) treba da je u zemlji...ovo ostalo,padavine,oprasivanje na nista ne uticemo,samo gledamo u nebo...prosle sam 16 aprila ove 20tog posadio(prosle bilo hladno ali bilo vlage,ove hladno+nije bilo vlage),dosli praznici+kisa u sledeca 2 3 dana inace bih mozda jos sacekao....ove u basti jos nikako da izvire(secerac i nesto pionira da zakrile bastu) evo 17 dana u zemlji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh