Kukuruz 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Seme je na mestu,ali na pola trulo
0a307e9bf65c0caa4745d6afcd1de5ad.jpg

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Jel to tvoja njiva??

Pionir 0217 ima lošiju energiju.
Sejan plitko no stop u vlažno,takoreći dobri uslovi a nice malo lošije.
Da sam kojim slučajem išao dublje a ne 3.do 4 cm bilo bi jako zajebano

Danas je 12 dan od setve kukuruza.
Polako pocinje da izlazi iz zemlje ali takvu invaziju pipe nikad nisam video.
Kako mu vrh izlazi, gamad odmah gricka, ali kako stvari stoje nesto im se vrti u glavi a creva gore
Seme tretirano Gauchom!

105d3c4fb6979aadb5aba8fce2f1f023.jpg

f2b68abf46582b325f82f3ff79b629ed.jpg

83a5a815b9ce4c0a4c18ed503c7bcefe.jpg

c3e398d35130df992102ab46dbe29858.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk
odradio :)koja doza isla gauca?ja sam radio na 1l 170kg,

Ja sam uvek išao onu plastičnu čašu od 2 deci celu mleka i pola te čaše gauča na tri dzaka od 25k ili jedan od 80k. Uvek bilo dobro...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Ako sve bude kako treba u cetvrtak sledi prskanje. Hemija je spremljena. Gura vec dva lista. Bilo bi dobro i da posle prskanja za dan-dva padne neka kisa sa bar 10 l kako bi se i zemljisni efekat aktivirao.
Interesuje me da li moze da ubaci malo i Fastaca u prskalivu uz herbicid i tako poprska?
Ako se sve posle ovoga bude kako treba uradicu i spartanje.

1 pitanje, budući da adengo neće rješiti neke veće korove, odlučio sam dodati Mustang od agrochema (

florasulam 6 g/l + 2,4-d ester 450 g/l)​

na boci piše da puna doza ide od 2 lista pa do ako se ne varam 5 listova, ja sam stavio pola doze budući da imam 80-90% kukuruza u fazi 2 lista ako odbijemo kotiledon ali ovih 10 do 20% su manji od 2 lista. hoću li mu naštetiti? i hoće li rješiti takva kombinacija Chenopodium (ne znam kako ga vi zovete pa pišem latinski naziv) u fazi 4 lista. adengo ne rješava takav korov u fazi 4 lista.
evo ako netko ima iskustvo, imam par njiva zaraženih s tim korovom i dosta je veći već korov.
znači glavno pitanje hoće li takav mix adenga (puna doza adenga) i pola doze mustanga rješiti korov u toj fazi i najvažnije hoće li naštetiti ovom manjem kukuruzu?

Ne gledam sad bas da bude sav u 3 listu.
Kad je tu negde i vecina u 3 listu prskam.
Nece mu nista faliti. Vise ce nastradati ako se ide punom dozom kasnije.
Ovo je odlična godina za maton, ja sam spremio Hirošimu, al sam se odlučio da prvo pređem sa 2.4d,juče odradio, korovi nikli samo tako, nisu veliki al ih ima ihaj.. Setva od ili 6ti ili 8mi April ima 4ti list u točiru...
Isto se slažem da ne treba ići kasnije sa njim...
Magarac žurio juče pa nisam uslikao...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh