Kukuruz 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Haha, nekako mi ne pije vode da usjev prije izgori u dobro nadjubrenoj njivi
Moje iskustvo je da usjev u dobro nadjubrenoj njivi bude odlicnom stanju i lakse pregura krizni period sa manjkom padavina
Tako da @Arkadije samo opleti sa djubrivom i javi rezulatate

Mani ti djubrivo druze,napisi nam koliko dobijate kise ,mi ovde u ovoj vukojebini nasoj kad bi toliko djubrili u sve cescim godinama sa izrazitim manjkom padavina,ne bi imali ni zrno jedno za vrsidbu,sve bi zivo izgorelo.Evo i sad kad u juznom banatu pada kisa,kod nas suncano i vetar pojacava.
Da dobivamo više kiše nego vi, to je činjenica, zato sam napisao prinosi u normalnin uvjetima i tako nekako i je, ali naravno nekad suša uzme danak...

Ne zaboravite da taj koji jače đubri taj gušće i poseje

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Ima li neki preparat za prskanje kukuruza preko lista protiv insekata, puževa ili čega već da ga ne grickaju?

Brankoviću kako kažu "piše i na tarabi pa se čovek za..ebe". Šala naravno. Generalno ja sam zadovoljan sa ovim što su zaštitili KWS seme. Eno fazani probali uz šumu i već su odustali. Više ga ne vade i ne diraju.
Pexkap ja već treću godinu koristim Adengo u kukuruzu i posle sejem pšenicu. Uvek sam ga išao 0,4 l/ha i nisam imao problem sa pšenicom. E sad da li zato što ja uvek orem. Ne znam kako je za tanjirano. Ali mislim da na ambalaži piše da je njegova karenca do završetka sezone kukuruza. Tako da nećeš sigurno imati problem. Ako se u nekom kratkom periodu nakon prskanja mora presejavati njiva onda mora da se uradi duboko oranje. Ali najbolje je da se konsultuješ sa zaštitarom.

Kao kada se pojavio Merlin pa moralo da se ore za pšenicu pa se i oralo sve dok se nije probala setva na tanjirano.

P0725 sejan na 22.5cm i poslednja slika p1535 sejan na 21cm.
Prezadovoljan nicanjem i trenutnim stanjem sa korovima. Malo me je samo strah kad pogledam nikad mi ovako čest kukuruz nije bio. :)
9f64722a2efdeafeda7b28bff4175d36.jpg
c4bd53dfbe91925d4c6c82d0158155bc.jpg
99370dcb1092f9a1b3cd7a6e85348c09.jpg
49a54cac52e071707b215237a6db7411.jpg

Послато са S42 помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh