Kukuruz 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam veceras obisao moj kukuruz. Lagano se uvrstava. Za dan dva ce se lepo videti redovi. Hvala Bogu nema te pokorice. Ali imam jedno zapazanje da ovde ispricam. Obzirom da sam posejao sve KWS interesovalo me da li ce ga fazani vaditi posto je njiva uz sumu i ima ih bas mnogo. Na dva tri mesta sam primetio da su ga iskopali i pojeli. I to samo prva vrsta na uvratinama. Ostale nista. Ako ostane samo na ovome onda je to super. Ovo kazem jer su njihova semena zasticena sa tim njihovim preparatom. Jos par dana i vise ga nece dirati

Eh, krenulo se i kod nas, a i završava se. Gnojidba je reducirana malo, predsjetveno bačeno na jedan dio 200 kg PK u jesen i sad 200 kg 3x15, a na drugi dio smo sada 3x15 bacili 300 kg, to je sve po kj. Na 26 kj sam umjetnički uspio bacit i tonu Ureje ono što je ostalo od prije. 🤣
Sije se Dekalb 5182, Pioneer 9911, 0216, 0217, 0164, sve na 19,4 cm.

Tonchi jesi još nekad radio kukuruz samo sa mešanim djubrivima? Kako ti se pokazalo, ako jesi? Kakvi su prinosi bili?

Same ja i čekam sad da izađe do 3 lista i da prskam Adengom. Tako radim zadnje 2 godine. Bez brige.

Uvijek radim tako, samo sam sad bacio nešto sitno manje. U kultivaciji još dobiva 150-170 kg/kj Kana. Prinosi se kreću normalnim uvjetima 9-11 tona po kj na bazi 30 % vlage.

Koliko djubriva ide taj i ne može da spusti vlagu ispod 30%...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Tonchi napisao si gore da si u jesen dao PK djubre. Koja formulacija je? Koliko mogu videti i nisi štedeo na djubrivima i pored ove visoke cene.

PK 20-30 u jesen. Nisam, ali reducirao nešto jesam, ne puno. Puno tražimo i uzimamo, pa ne želimo baš tu puno uskraćivati...

Mani ti djubrivo druze,napisi nam koliko dobijate kise ,mi ovde u ovoj vukojebini nasoj kad bi toliko djubrili u sve cescim godinama sa izrazitim manjkom padavina,ne bi imali ni zrno jedno za vrsidbu,sve bi zivo izgorelo.Evo i sad kad u juznom banatu pada kisa,kod nas suncano i vetar pojacava.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh