Kukuruz 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Početak setve što se mene tiče...
Ozbiljna pokorica od ove zadnje kiše, ili predzadnje 'bem li ga. Biće ozbiljnih problema za njive koje su u fazi nicanja ako nepadne ova najavljena kišica da to malo popusti.
82a469b0aeb09f550fb666147f70cfd6.jpg

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

@BARBULA Svaka čast.
58134509580377f709950b4513595d12.jpg
komšijska njiva, bilo posejano kada sam ja moju setvirao prvi put. Ima 3 nedelje sigurno...
Danas sam prošao naš atar uzduž i popreko, nisam video ni jednu njivu da se lepo vide redovi. Ima što počinje da niče ali i tu pravi problem pokorica......

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

I ja sam večeras obišao njive, pokorica s' prsta debljine. Na kukuruzu klica 1-2cm (ova što ide gore). Biće opasno sr*nje kod nicanja. Eto ti sreće, kiša ne pada celo proleće i onda dođe pljusak i sve ***...

Jbg vi sitnite zemlju u njivama da vam bude u setvi kao prasinaa I posle mora da se stvara pokorica...
Ja koliko sam primetio za kukuruz je mnogo bolje kada je maloo grudvavo,mnogo SE teze stvara pokorica...

U kukuruzu i mozda rade ti spartaci,drljace,ali suncokret koji je ispod pokorice,njega pola unistis ako nemas jez valjak.Jako se lako lomi,mada nije ni kukuruz puno bolji.
@ratatatui Za 10k eura se ne isplati da stoji toliko,ne nekom ko ima malo zemlje,ali tako sa licitacija jeftinije kupiti ,nema veze ako stoji,isplati se odma cim bude potreban taj 1 put samo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh