Kukuruz 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako niste ranije primetili da odlazi manje semena nego sto treba nego kad ste zavrsili

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Pa majku mu kontrolises li ista prilikom sjetve, ja svako stajanje za dosipanje djubriva u sijacicu kontrolisem sjeme, malo krenem tocak, pogledam kako stoje zrna na ploci, izgubi se vremena ali bolje i gubiti vreme nego nakaradno posijati...

Sent from my SM-A315G using Tapatalk

Pa majku mu kontrolises li ista prilikom sjetve, ja svako stajanje za dosipanje djubriva u sijacicu kontrolisem sjeme, malo krenem tocak, pogledam kako stoje zrna na ploci, izgubi se vremena ali bolje i gubiti vreme nego nakaradno posijati...

Onaj sto je trebao da kontrolise je zatajio,seme je izlazilo kad je okrecao tocak ali samo teraj..sad ne znam da li da presejem ili da posejem suncokret ili tako da ostavim..

Koja je fao grupa hibrida sto si sejao
Mozda bude po dva klipa na tim sto su na vecom razmaku...
Ja licno bih ostavio jer ipak si potrosio oko 17-18 malih vrecica, skupo je to da se unisti

najrentabilnije je ostaviti,ako bude suvlje ubo si ako bude kiše izvućep solidan prinos ali ne maksimum.Ja to ne bi dirao najskuplja je ponovljena setva,Nije to jutro dva pa da se igraš.
Prošle godine sam mojoj greškom posejao oko 50% semena suncokreta tj kad je nikao toliko je bilo otprilike.Rešio da ostavim ,bilo je 400 kg manje od drugih,pitanje da li bi sa još jednim troškom setve i kasnijim nicanjem izvukao tih 400 kg.

Pozdrav..imam jedan problem,sejali smo danas kukuruz na 21cm sa majevicom,seme je bilo krupno i vakum nije na svaku rupu nalepio zrno,pa sada imam jedno zrno na 21cm pa onda 42cm pa drugo i tako..15jutara je u pitanju..presevati i sta raditi? 100000zrna sam manje posejao nego sto je trebalo..
Ja bi ostavio . To je 58.000 biljaka po ha. Zrno ti je u proseku na 25 cm.

I drugi su ti rekli... Ne diraj, to je što je, naučio si školu za ubuduće...
I moj drug se tako zeznuo, kad je štelovao razmak gledao tabelu za kukuruz i 22 rupe na ploči a sejao suncokret sa 18 rupa na ploči, umesto na 22cm posejao na 28 ili 30,bem li ga... Bilo dobro, svakako bolje nego presevati...

Ja sam juce ceo dan sejao na 24.5 a bio ubedjen da je na 21, tek uvece video, mogao sam da garantujem da je podeseno na 21, potkrade se greska

I drugi su ti rekli... Ne diraj, to je što je, naučio si školu za ubuduće...
I moj drug se tako zeznuo, kad je štelovao razmak gledao tabelu za kukuruz i 22 rupe na ploči a sejao suncokret sa 18 rupa na ploči, umesto na 22cm posejao na 28 ili 30,bem li ga... Bilo dobro, svakako bolje nego presevati...
Fakultet sam zavrsio sada sa ovim..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh