Kukuruz 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Isti hibrid, isti dan, isto stanje...
Kome je rano nek čeka đurđevdan..
Nije u tome problem. Pitanje je sta raditi kada 50% povrsine na 10cm nema vlage. Ne pamtim kada smo dobili jacu kisu od 5l po kvadratu, a vetrovi neumorno isusuju.

To je druga stvar, u inđiji je ipak bilo nešto kiše, za sad je ok, ima vlage, ne znam dokle će biti, al za sad ima...

IMG-0a0ed9cc30554ab8f7c26b477c6c470f-V.jpg

U cetvrtak i danas posejao kukuruz, sve dkc na 19,3 setva u vlazno je postavljen, za dalje videcemo....

Pozdrav..imam jedan problem,sejali smo danas kukuruz na 21cm sa majevicom,seme je bilo krupno i vakum nije na svaku rupu nalepio zrno,pa sada imam jedno zrno na 21cm pa onda 42cm pa drugo i tako..15jutara je u pitanju..presevati i sta raditi? 100000zrna sam manje posejao nego sto je trebalo..
Pa jesi brojao? Ako je 100 000 to je do kombinacije za razmak. Toliko omašiti neće da je vakum na 50%

Juče posejan ZP457 i ZP4567, otac birao hibrid. 73.000 zrna/ha, na 19.3 cm u proseku, što je iznad gornje preporučene granice (70.000), u monokulturi, 125 kg urea i 150 kg MAP po hektaru. U ponedeljak planiran herbicid i čekamo zahladjenje, po RHMZ, temperature ekstremno ispod normale naredna 4 dana

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Данас завршио моје јуче почео око 16х и до 21х сејао зафалило семена за 1кј. Данас одем и узмем Декалб 4670 наместим на 19цм 80000сј усејем можда 1ха. И наравно заборавио сам био једну њиву 1кј и каже ми друг у задрузи имаћеш таман за 2кј јес шипак морао сам досипати све што сам нашао у шупи од прошле године. Или су те њиве разгажене или сејачица више баца. Семена не верујем да фали мислим све то поштене фирме и где би крали народ.

Danas spremljeno u ponedjeljak pocinjemo sa sjetvom. Rszbacio sam 200kg/ha uree i u masinu cemo ubaciti jos 100 kg/ 6:12:24. I to je od djubriva za ovu godinu. Uzeh slucajno 4 vrecice syngenta carioca vidjecemo kakav ce biti kod nas. Nisam jos odlucio da li ce sjetva biti na 26 ili 28 cm.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh