Kukuruz 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Paz samo braso da se ne iznenadis od tog Djurdjevdanskog dugacka je godina ,sam polako sa tim izjavama da ne bude kuknjave na kraju

Ja sam danas zavrsio sa setvom. Ispalo je sve kako sam planirao. KWS seme sa 4 hibrida je sve posejano na 22,5cm. I 110 kg/ha kana. Prema vasim predlozima i savetima rekao sam drugaru da ide prvom brzom sa plocama sa 22 rupe . Otislo je semena tacno kako je planirano. Zrno je spusteno u debelu vlagu a odzgo ima sitne zemlje koja je lepo pokrila zrno. Dakle prva epizoda je gotova.

Kod nas se seje punom parom ali je još uvek dosta kaljavo i mokro, pogotovo u barama.Čekanja nema, stižu i drugi poslovi pa se otaljava sve po redu.

Ми немамо тих проблема - све је суво.
Ја сам завршио са сетвом за ову годину - 9911 и 9300 све на 21.5.

Kakav sam pravac uFatio aa ? Bem ti njivu !

Danas uradio 9 hektara,6 sebi i 3 usloga. Sutra nastavak.
277983226_690010809117096_6569718670225888371_n.jpg

278286969_539319700888978_2245468639592676205_n.jpg

Ja sam danas zavrsio sa setvom. Ispalo je sve kako sam planirao. KWS seme sa 4 hibrida je sve posejano na 22,5cm. I 110 kg/ha kana. Prema vasim predlozima i savetima rekao sam drugaru da ide prvom brzom sa plocama sa 22 rupe . Otislo je semena tacno kako je planirano. Zrno je spusteno u debelu vlagu a odzgo ima sitne zemlje koja je lepo pokrila zrno. Dakle prva epizoda je gotova.
Otkud kanom da ides.......Ja sam posejao 3 hektra do sada...ful doza..75 kila po dulumu..sjeme vecinom pionir..ako vidim da će kisa prskat cu na crno...to mu je od mene

Smiljan123 isao sam kan-om jer jedino s njim mogu. Kiselost zemlje utice na to. A po analizi koju sam skoro uradio (N-min) imam skoro 90 kg/ha pristupacnog N od 0 do 60 cm. Trebalo je da idem oko 55kg kana ali je otislo duplo. Videcemo kako ce sve ovo biti. Ma da svima nama bude kise dosta i ravnomerno rasporedjene i da nam ostanu ove cene i posle zetve. I naravno da imamo DOBREEE prinose.

Jedan komsija kupio 3 palete kreča i rasturio ..kaže da će prepoloviti sa bacanjem vještaka..mada mu nije baš za vjerovati....

Paz samo braso da se ne iznenadis od tog Djurdjevdanskog dugacka je godina ,sam polako sa tim izjavama da ne bude kuknjave na kraju
Apsolutno se slažem, možda najbolje prođu oni što i ne poseju kukuruz ove godine, a možda i bude najprinosnija kultura, to niko ne zna, naše je da uradimo što je do nas...
Ja sam više aludirao na komentar od pre neki dan, da neće ni nići, da će klica da se zbuni jel došla ili pošla, i tome slično...

Misliš prozivao si mene!
Ajde da prođe ovaj minus što najavljuju za ponedeljak, i ovih par ledenih dana pa ćemo komentarisati iz priložene situacije.....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh