Kukuruz 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa nije u redu susa je ucinila svoje. Kad mu je bilo potrebno kise nije je bilo. Bilo je mnogo jalovih stabljika. Nismo nikad imali tako los prinos kao prosle godine. Prosle godine u aprilu prodam skoro 15 tona kukuruza jer je bilo viska, a ove godine nadam se da cu moci izgurati do novog kukuruza.

Nikad niste imali los prinos kao taj ?,pa vi onda ni nemate susnih godina maltene,gde trosite sav taj novac ?.

Ako budem stigao danas oko 18h ja ću isto izmeriti da vidim koja je T zemlje. Mada msl da je to ispod 10C. Mada i celu sledeću nedelju najavljuju pomalo kiše i hladno vreme pa onda ide Uskrs tako da može da se desi da odem u Maj mesec. Ajde neka neko javi ovde od ovih što su već posejali kukuruz (pa čak i oni s kraja marta) kakva je situacija kod njih. Ima li da se poznaje klica da je izašla?

Zr-Ns put, od starog rasadnika prema Kaću skoro 70% posejano. Prolazim jutros tuda, bele se tragovi od sejalice. Mraz

I da ima klica a napolju zahladi , ode ona prema dole ka toplijoj zemlji.
Kasnije od toga nema neki kukuruz, tj verovatno neće ni izaći na površinu.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Jedno pitanje, posejao sam kukuruz u subotu, a nisam povaljao. Jel bi smetalo da ga danas povaljam. Palo je 14 l kise. U petak sta sam posejao to sam stigao i povaljati. U pitanju je laki valjak.

Mi vec omandali polovinu,polje je prepuno..neko sprema neko seje

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Kod nas nista nije posejano, poceli ljudi malo suncokret danas. Mi smo posejali suncokret i poceli kukuruz danas, ali sad pauza dok ne pocnu svi sejati.

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока

Jedno pitanje, posejao sam kukuruz u subotu, a nisam povaljao. Jel bi smetalo da ga danas povaljam. Palo je 14 l kise. U petak sta sam posejao to sam stigao i povaljati. U pitanju je laki valjak.
Komšo nema potrebe.
Kad je suvo,a kukuruz na granici vlage,onda ga povaljaš.Sad ima dovoljno vlage u setvenom sloju,bar kod nas,a verujem da je tako i kod tebe.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh