CetojevicM
Član
Moze, ja stavim 4kg npk po aru pa nista ne izgori vec ima jako dobar start
Sent from my SM-A315G using Tapatalk
Sent from my SM-A315G using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Koja je doza primene? Meni ostao Mido od prosle godine ali sam zaboravio koliko ide na sj od 25kSa cime tretirate ovogodisnje seme???
PS: nabavio mido sl
razlog----jeftinije od gauca
Samo sam reagovao na predhodni post .Mora se voditi računa o minimalnim temperaturama.Po meni je rano za setvu ,pogotovo nama malima koji posejemo za par dana.@kiraj,
jel taj termin (oko podneva) važeči za određivanje min. temperature pogodne za sjetvu, ili treba voditi računa o jutarnjim temperaturama?
Bez da se uvredis ali neverovatan negativan i uporan stav imas po pitanju te rane setve, pogotovo proslogodisnje gde iako je bilo otezanog nicanja ipak kasnije se pokazalo solidno i dobrim sklopom, naravno, zavisno od hibrida.Jutarnje temperature vazduha treba da se ustale na nekih 8 do 10 stepeni. Tada je idealno za kukuruz.
Da ne bude kao prošle godine dnevna 20 a jutarnja -3.
Ljudi pojurili u setvu pa je kukuruz nicao za 45 dana....
Što se tretmana tiče, ja ću sa sonidom. I kukuruz i suncokret.....
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Bio si uporan po pitanju greske iz ranije setve i svako od nas ko je posejao oko 1 Aprila bio je na meti tvoje kritike. Zato kasnije pola foruma te podj.... prilikom postavljanja lepih slika sa tvojim kukuruzom a o tome koliko cesto su kise dobili nisi bas obratio paznju ili si malo to ostavio po strani da kao nije to bitno vec tvoja setva od 28 Aprila. I sta ti znaci slika sa snegom, sta zelis time da dokazujes da je bilo snega? Pa svako od nas zna da je sneg pao tu oko 7 Aprila i bilo je otezanog nicanja ali kao sto sam ti napisao na kraju ipak je sklop bio dobar.@Peet
Da lupam......
Zato i nismo imali kajsije, mislim da je tamo 7-8 aprila išlo do 7 (neznam tačno koliko je bilo) stepeni ali ispod nule....
Negativnost je na tvojoj strani, opet.....
Prošle godine si me prvo napušio što sam protivnik rane setve, pa je sneg pokrio već posejano, (ali to je u redu....), onda isprozivao zbog svake fotografije lepih kukuruza koje sam postavljao. Kukuruza koji nisu bili sejani po mrazu i u hladnu zemlju, stoga nisu se smrzavali mesec dana ispod snega i kasnije bolje podneli sušu.
Bio si pozvan lično da dođeš i uveriš se u neke stvari zbog kojih si me toliko prozivao, tada si ućutao i normalno nisi došao.
Tako da u buduće molim te da se suzdržiš od provokativnih postova, barem što se mene tiče.mi
I na kraju, uslovi su idealni pa izvoli sej do milje volje sto se mene tice.
Nemoj gledati da je jos uvek mart i da za vikend najavljuju mraz. I da jos uvek moze pasti sneg, iako to modeli ne najavljuju.....
Зимска идила...ал с пролећа....
evo jedna copy/paste slicica od 7 aprila prosle god. neko je poslatavljao u temi vremenske prilike.....
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока