Stilo
Član
Hmm, kombajn ne dolazi u obzir jer prosto nemam gde da smestim zrno, zato samo klip dolazi u obzir(mada, i zbog okomaka, ili sto bi mi u Macvi rekli - "cokova").
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zar mali dzin Agrostemin jos uvek postoji??Ako imate sumnju u klijavost,zaprasite seme sa Agrosteminom,provereno pravi razliku
Послато са moto g(9) plus помоћу Тапатока
Pisao sam vec ranije,svaki hibrid al apsolutno svaki mozes skidati u klipu a da se ne kruni.Samo treba odreagovati na vreme da ne prezri.Cim oklembesi klip proveravas jel dobar za berbu.Bude dosta puta stabjika polu zelena a klip vec otpustio vlagu i tad treba krenuti u berbu da nebi poceo da se kruni.Cesto imam problema kad berem musterijama usluzno da ljudi cekaju da prezri jer se nekad bralo u novebru pa se po tome vode kako je deda radio.Pogotovu upozorim one koji seju hibride za skidanje u zrnu al ne vredi svake godine bude isto i posle kuknjava.Hmm, kombajn ne dolazi u obzir jer prosto nemam gde da smestim zrno, zato samo klip dolazi u obzir(mada, i zbog okomaka, ili sto bi mi u Macvi rekli - "cokova").
Tu gresku sam i ja napravio. Tata je uglavnom sejao NS640, ZP666 i mnogo puta se desilo da zagazimo u novembar sa branjem, a da se kukuruz ne kruni. Pretprosle godine sam posejao Jullen, i vodio sam se tom logikom da nije jos za branje jer je stabljika zelenkasta. Obran je, cini mi se na samom kraju septembra i strasno se okrunio. Mogao sam komotno da ga berem 15 dana ranije...Pisao sam vec ranije,svaki hibrid al apsolutno svaki mozes skidati u klipu a da se ne kruni.Samo treba odreagovati na vreme da ne prezri.Cim oklembesi klip proveravas jel dobar za berbu.Bude dosta puta stabjika polu zelena a klip vec otpustio vlagu i tad treba krenuti u berbu da nebi poceo da se kruni.Cesto imam problema kad berem musterijama usluzno da ljudi cekaju da prezri jer se nekad bralo u novebru pa se po tome vode kako je deda radio.Pogotovu upozorim one koji seju hibride za skidanje u zrnu al ne vredi svake godine bude isto i posle kuknjava.
Po meni je najgore baciti malo jer u tom slučaju samo umiruješ savest kao "bacio sam bar nešto" a to nešto košta a ne donosi rezultate.Najgora varijanta je ne baciti nista ili jako malo.
Pa baciti 100kg po hektaru i to po celoj površini ne u redu po meni nećeš povećati prinos a pare si svakako potrošio. Isto kao i sa subvencijama nije da nisu dali ali šta možeš sa njima nemaš ni 100kg uree.Od kad je bolje nista jego ista ?
Ali u nekoliko tura, kao i prihrana pšenice.Bolje malo pivo nego veliko.