Kukuruz 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ми смо посејали скоро 30 јутари.....

Сад ми жао што нисам осталих 15...

Da li ima neko iskustva sa sjemenom MAS 48 i MAS 34 ? Pakovanja su cini mi se po 50 hiljada cijena 215KM tretirano.

Da li ima neko iskustva sa sjemenom MAS 48 i MAS 34 ? Pakovanja su cini mi se po 50 hiljada cijena 215KM tretirano.
Каква те искуства интересују?
Солидни хибриди, али далеко од Пионор и Дкц-а, бар у мојим агроеколошким условима...

Pre par godina ovde kod nas bila žestoka kampanja Mas hibrida.
Ljudi su sejali podosta i ja među njima.....
I više skoro niko ne seje Mas kukuruze, ja nikako.
Toliko o Mas hibridima.....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Ispala mi je neka parcela od hektar viska. Pa bih probao nesto novo. Gledao sam taj mas i tweetor od raifaisena. Pa bih posijao jedan od ta dva za probu.

Probaj ako možeš naći inklusiva ili urbaniksa eventualno gloriet od rwa, ja sam se opredelio za inklusiv zbog njegovih karakteristika i na probu gloriet, imao sam ranije uliksa, urbaniksa i tvitora.

Odlican, pored njega uzet i Persik za probu. Ako se dobro pokazu i ove godine dogodine izbacujem Dkc.

Мас 48 голо го,вно нахваљен као најприноснији хибрид бољи као и од неких ДКЦ-а и Пионира све док није дунуо малко јачи ветар. Исход ја сам мој кукуруз косио житним адаптером, а исто сам био чуо да је доста људи имало исти проблем. И сунцокрет им је нула као НС 111 што је био танак, висок ситне главице исто полеже.

Hvala Drale. To me je i zanimalo neko konkretno iskustvo. Nisam nikad sijao ni dekalb. Ne znam da ga iko u komsiluku sije. S obzirom da je kod nas losa zemlja 5 i 6 klasa. Ko zna sta bi tu bilo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh