Kukuruz 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam po dve vreće semena kukuruza sy chorintos i dve lg helen ostale od prošle godine ...šta mislite da li bi se to smelo sejati?
Ja se nebih igrao..naročito ako imaju dodatnu zaštitu. Proveri klijavost..posej od svake vreće po 20 zrna u stiropor rupe.Ostavi na toplom..za 10 dana videčeš koliko če isklijati..pa si siguran..

Jel ima negde da se nabavi dkc 5031? Posto ovi u ns-agro kao bice do kraja mart. Bas da cekam zadnji dan za seme

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Mislim da ćeš teško naći. Ja sam decembra poručio u Savacoopu i prepolovili su mi porudžbinu jer kao nema više. Dobio sam samo 5 vreća, pa sam prebacio ostatak na 5182.

Hoće biti dovoljno baciti 85kg/kj 8:15:15 i 85kg/kj 3x16 na kukuruze? Pošto kod nas nema šanse nabaviti ureju a em što i skupo

Ja idem 3x16 predsetveno i na spartanje An pokazalo se odlicno,ne idem sa Ureom u kukuruzu

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

A dali si pacao nešto jesenas? Ja ovo što sad bacam predsetveno to sam trebao da bacim jesenas a predsetveno sam planirao ureju

Mislim da ćeš teško naći. Ja sam decembra poručio u Savacoopu i prepolovili su mi porudžbinu jer kao nema više. Dobio sam samo 5 vreća, pa sam prebacio ostatak na 5182.
Da li je neko probao taj DKC 5182 kog ima u neograničenim količinama i koga nude kao zamenu za sve?Meni ga isto nude pa se razmišljam.

Poslednja izmena:
Ljudi, sta uzeti za branje u klipu? SY Zoan, Pioneer P0725 ili nesto trece? Za Zoan sam od nekoliko ljudi cuo da se jako kruni. Domaca semena vise ne dolaze u obzir.

Meni danas doterali pioneer 9911 i P0164

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Da li je neko sejao Syngenta hibride, tacnije iz grupe 400+? PLaniram na jednoj njivi i njima da pruzim sansu. Ove godine ce ici na svakoj parceli razlicit hibrid, ne bih da se vezujem za samo jedan. Uzet je za jednu parcelu p0164.

Da li je neko sejao Syngenta hibride, tacnije iz grupe 400+? PLaniram na jednoj njivi i njima da pruzim sansu. Ove godine ce ici na svakoj parceli razlicit hibrid, ne bih da se vezujem za samo jedan. Uzet je za jednu parcelu p0164.
Prosle godine kod nas na terenu je bila najbolja syngentina carioca fao 520 od par ljudi sam cuo, kao u normalnim godinama

Zoan se nenormalno jako kruni.
Prošle godine svaki drugi klip imao onu garež, a rod onako osrednji. Ali zato predprošle razvalio sa rodom, bilo je preko 7,5t/kj sa vlagom preko 20.
I tako mokar, ne ostaje ni jedno zrno na klipu posle kombajna....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

P1114 je odličan hibrid kasne grupe zrenja, sejao sam ga ja par godina, samo sam okasnio sa berbom pa sam ga morao ovreći. Izuzetan prinos je dao ali je problem sa vlagom. Lako se kruni i mora se baš paziti da se ne okasni sa beračem, ako se okasni posle nikako da spusti vlagu za kombajniranje...

P1114 je odličan hibrid kasne grupe zrenja, sejao sam ga ja par godina, samo sam okasnio sa berbom pa sam ga morao ovreći. Izuzetan prinos je dao ali je problem sa vlagom. Lako se kruni i mora se baš paziti da se ne okasni sa beračem, ako se okasni posle nikako da spusti vlagu za kombajniranje...
Pa da, spusti brzo vlagu na 20% sto je kasno za berac a rano za vrsidbu. Posle cekanje vecnost da dodje do 15%

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh