Kukuruz 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ove godine se seje kao i svake, za zrno/klip p0725 i p1535 za silažu. Možda ubacim i neki raniji, isto Pionir. Zadovoljan sam prinosom i odnosom uloženo-dobijeno bio i prošle godine koja nikako nije bila povoljna u mom kraju tako da ništa ne menjam u proizvodnji. Od đubrenja na zemlji u vlasništvu 200kg 16ice osnovno plus 200kg uree po hektaru predsetveno. Na zemlji u zakupu takođe 200kg 16ice s tim da ću ići sa 300kg uree. Za razmak ćemo videti, neće biti ni južni ni severni razmak već nešto između. :)
Što se tiče pukovnika i pokojnika nema mi druge nego da kukuruz uradim kako treba jer ako uprede suša a nije posoljeno neću imati ništa a to znači kupovina koncentrata po baš ,,povoljnim'' cenama. :sjasi:
Koliko si placao 0725, ja nisam mogao da ga nadjem

Ja sam s njim lose prosao slaba energija lose nicanje otkopas seme stoji ne mrda ima vlage..pored njega pionir izludre i do kraja sve je kilav bio.nisam se jedini bio zalio na njega

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Prošle sezone je seme 4943 stiglo iz Rumunije koja je 2019/20 imala jaku sušu, kad je seme proizvedeno. Seme je bilo jako sitno i vreća je bila za 1/3 lakša od drugih DKC hibrida. Ali sejao sam gušće nego inače na nekih 78-79.000 zrna/ha i na kraju sam bio zadovoljan prinosom. Kako smo imali sušu prošle godine, u proseku mi je rodio 5-10% više od ostalih hibrida jer je bila ranije FAO grupa.

Inače sam zadovoljan ovim hibridom poslednjih par godina. Ove godine nisam uspeo da nabavim ovaj hibrid pa sam u zamenu uzeo 4897 i 5031.

Imam po dve vreće semena kukuruza sy chorintos i dve lg helen ostale od prošle godine ...šta mislite da li bi se to smelo sejati?

Isto i sa pionirom prodaju ga po staroj ceni,jedan covek pricao sa mojim ocem i kaze uzeo sam pionir na 6800din vrecu ovaj moj mu kaze da nema sad za te pare jer mi smo ga porucili sa zastitom je 8200din i cale ne bude lenj ode da vidi gde je kupio a seme od prosle godine i prelepljena deklaracija...

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Može i jeftinije od tih 6.800 bez zaštite naravno a sa zaštitom po onoj ceni od 8.200 lepo su vas odrali bez obzira na rok plaćanja.

Deru vas po Srbiji za to sjeme posteno, meni juce stigao P9241 nezasticen 90KM(5400din)
Pre sam uzimao P9911 zasticen 106KM(6400din)
Inace juce mi rekose da vise nece stizati Pionirovo sjeme u BiH, znaci sto je stiglo stiglo je.

Sent from my SM-A315G using Tapatalk

Stiglo seme kukuruza .Ne znam cenu ,kaže oko 5 % više nego "lane" a ne znam koliko smo platili "lane".
DKC ,4717 ,4897 i 5068

Jel ima negde da se nabavi dkc 5031? Posto ovi u ns-agro kao bice do kraja mart. Bas da cekam zadnji dan za seme

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Stiglo seme kukuruza
Гледам фотку и мислим - "Јбт, како су овако послагали џакове?", док нисам скапирао да је фотка окренута. :)

Иначе, и ја се снабдео семеном - поново "Колегас", поново 9911 и по први пут 0164.

Што се тиче цена, мој ћитаб каже да ме је нпр. тај третирани "Колегас" прошле године коштао 6300 динара, а ове 6350 динара.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh