milos539
Član
Sta mislite jel bolje ureu da rasturim rasipacem, ili da idem kroz spartac. ? Sta se bolje pokazalo
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ako imas mogucnosti i vremena bolje je kroz spartac.Sta mislite jel bolje ureu da rasturim rasipacem, ili da idem kroz spartac. ? Sta se bolje pokazalo
Mislio si il pokojnik il pukovnik.Izgleda sam prelomii da ipak idem 150kg/kj. Lakse cu sebi oprostiti "bacenih" 50e/kj, nego da ptopustim sansu i u dobroj godini imam pad prinosa.
Na jesen cemo imati generale, sad smo svi djaci prvaci.
Ako mene pitate… kolko se secam oko 14.000 kg suvog prosek sa 16kj bio v74. I jednom isti taj v74 na 2,25 kj 16.750 kg sa 18 vlagom.Koje ste imali max prinose po hektaru u dobroj godini.
Koliko npk koliko an kroz spartac?Ja idem NPK za pripremu i u spartanje posle AN tako vec godinama radimo
Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
Sta mislite jel bolje ureu da rasturim rasipacem, ili da idem kroz spartac. ? Sta se bolje pokazalo
Pa isao bih 200kg po h kroz spartac ureu i 150kg/h mesano.Špartačem gnojivo dođe ispod površine i bolja je iskoristivost uree. Gubici hlapljenjem su zanemarivi i može se ići manojm dozom jer je gnojivo koncentrirano bliže biljkama. Trebalo bi ići što ranije, inače će kukuruz kasno dozoriti. U toj varijanti također treba voditi računa da biljka do početka djelovanja uree ima dovoljnu zalihu dušika. Ako nema dovoljno dušika za dobar start biljke, poželjno bi bilo manju količinu dodati predsjetveno, a ostatak špartačem čim ranije, ali je dupli trošak razbacivanja. To je moje razmišljanje, a odluči sam u skladu sa svojim mogućnostima.
Kako je prosao sa rodom?Komšija je prošle godine išao prvi put setvu sa depozitorima, koliko se sećam smanjio je količinu ure-e za 30%.