Kukuruz 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nekoliko puta sam bio zrtva promoterki i dalje cu biti to je jace od mene :osmeh: ,kad ono bude leto pa obilazimo useve naravno sami...
a kukuruzi stoje pravo pa jedri,brojimo koliki je razmak,,,u redu
Ooooo.... компромитујући материјал! Сад ме само мрко погледај, па кад је зауставим да јој "рекнем штогод" кад крене код њених... :ROFLMAO:

Svasta probao dkc i pionir su za kukuruz ipak broj 1 nijanse odlucuju po meni dkc je broj 1.....kws, syngenta i lg ipak zaostaju ali u suncokretu drugi raspored syngenta pa pionir pa ostali dok kod psenice i uljane repice lg kod mene dominira anapurna, apilko a repica arhitekt. Kws je psenica solehio i basmati su vrlo korektno. Pricam sa moje tacke gledista i iskustva. Svaka semenska kuca ima odredjenu proizvodnju gde prednjaci.

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Poslednjih par godina kod nas je KWS značajno skočio. Ja sam sa njihovim hibridima prezadovoljan, i sa prinosom i sa otpuštanjem vlage.

Za ovu godinu od KWS-a ide Kašmir, Kolegas i novi hibrid Inteligens.

Kod nas ove godine samo KWS ide, Kashmir, Don Juan i Inteligens. Prošle godine smo jako dobro prošli sa Kashmirom i Don Juanom. Sad za probu uzet i Inteligens, video sam ga u ogledu kod nas u ataru i nije loše izgledao...

@BARBULA Kod nas su bile tri dobre godine za redom što se tiče kukuruza, baš tada sam ih sejao i prolazio odlično, ništa lošije u odnosu na P i DKC koje sam sejao pored njih.Prošle godine sam imao manju površinu čisto da probam neke nove hibride i nisu ispunili moje kriterijume.U dobroj proizvodnoj godini semenska kuća i hibrid ne igraju nikakvu ulogu, svi budu dobri jedino se malo zezaš oko vlage ali to nije bitno.

U šta su se sve mnogi od nas kleli 😂...
Sve bude i prodje. Za mene su nekad As hibridi bili neprikosnoveni, 90% setvene strukture.

Sad ih i u selu retko ko seje...

Ja sam prošle godine imao p0217 najlošiji 2.5t kj a najbolji 6.2t kj( ujedno i moj najbolji prinos za prošlu sušnu godinu).
Vazdušnom linijom su nive udaljene možda nekih 400 metara. Samo što je tih 400 metara dalje pala lepa kiša dok je na njivi bliže palo samo par kapi...
Po vašoj proceni to sad valja ili ne valja hibrid?
Samo kiša, kiša, kiša i kiša.....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh