Kukuruz 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mi ove godine 9911, 0023 i 9241… Htio sam probati i taj 9300 ali ga nema nema na nasem trzistu…

Do sad sam 150kg/kj bacao,ali ove godine 100kg/kj.kad sam izracunao kolika je razlika na 50kj da bacim 150 ili 100,brzo sam odustao od 150 po kj. 😁

Na njive koje sam djubrio stajnjakom poslednje tri godine i redovno djubrio jesen-prolece sa vestakom poslednjih 10 godina ne ide nista od uree sad na prolece. Ostale gde nije bilo stajnjaka ide 100 kg /kj uree, dosta je na ovu skupocu 🤣🤣

Ja sam jesenas zaorao 200kg/ha 3x16. Čim mi dozvole uslovi uradiću jedno spremiranje i onda ću uzeti uzorak za N-min sa dodatkom za izračunavanje pH vrednosti zemlje. Na osnovu toga ću videti koliko i kojeg djubriva ću dodavati.

Ove godine i standardno vec nekoliko unazad primenjujem zaoravanje (po lancu) 100kg MAP ili 3X16 150 kg u prolece pred setvu 150 kg Urea i nakoliko parcela dobije An u fazi 7 -8 lista to zavisi od moje procene da li nekoj parceli potrebno.Gustina setve je od 20-24 takodje zavisi od procene koja je zemlja u boljoj kondiciji koja nije,zadnjih godina moj atar je imao srece sa rasporedom padavina i nije bilo oscilacija u prinosima videcemo ove godine tehnologija je slicna od padavina ce zavisiti prinos...

Kao i prosle godine ostaje P9911, uzeo bih za nekih 5kj da probam kašmir ili donjuan.

Samo 9911 i P0164 to je to za ovu godinu

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Kod mene predhodnih godina oko 170 kg/kj. setva na 18-19 cm.
Ove godine oko 140 kg/kj. setva od 20-21 cm.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh