Kukuruz 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@BOKIBOLE Tomasov je 2019 i 2020 ušio 9911 za 500 kg/kj plus 2% niža vlaga pa se ti podsmevaj koliko god hoćeš!
Zar tih 500 kg po jutru više nije razlog da ih nastaviš sejati? Inače ne podsmevam se, ali tvoji postovi vezani za OS hibride su delovali kao da imaš dobar procenat od prodaje.

Pa lepo ti kazem na svaki 10 dzaka imas 400din tako mi rekli i das im broj ziro racuna i preko neke aplikacijr im saljes QR kodove i oni ti posle pare uplate na racun...

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
Za kukuruz ne znam koliko je povracaj. Za Neomu je 850 dinara po vreci, a za Subaro 450 dinara.

@BOKIBOLE Sve sam napisao i obrazložio kroz teme a tokom proizvodnih godina.Smatram da sam prilično objektivan u svojim pisanijama. Procenat nisam nikada imao, seme sam kupovao redovno kao i svi ostali.

Ove godine sve ide KWS i to Kashmir, Toscano, Inteligens i Donjuan. Generalno sam zadovoljan s njima, msl na KWS.

Od kws-a,kod mene u selu fale Don Žuan.
E sad,da li je baš toliko dobar ili je do imena! :osmeh:

Ja sam uzeo Konfites(standardno) i da probamo Don Juan. Uzeo sam jos P 0217, 9911, 0704, 0725, DKC 5830, 5685, 4943. I crkam nesto Maissadura da uzmem. Malo smo povecali hibride ove godine, jer nema 0216 i 0412 a njih smo sejali na 50% povrsina. Dkc nismo sejali tri godine pa ajde sad da probamo opet.

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока

Ja sam izbacio OS iz setvene strukture nakon više godina, ne vredi.

znam da si dosta sijao ossk..... ove godine uz dkc ostaje 515, koji je dobar prinosim i brzo otpušta vlagu, čim se stabljika osušila, probao brati s beračem, nije išlo, okruni se cijeli klip, mora za berač ostati zelen iznad klipa, i 398 on dođe nešto ranije, isto je ok, i oko pola jutra imam sjemena od 596 koji je za branje u klipu, i najbolji za prodaju u klipu, jer klipovi su jako jako dugački, pa ljudi kad to vide, samo njega žele.....

Ове године стандардно П0725, Дебуси и да пробамо П0217. Размишљао сам и он неком КВС-у али фали њива. 😟

Јесам има месец дана да ми је 0725 стигао. Данас би требао отићи још по Дебуси и 0217.

Ja sam uzeo Konfites(standardno) i da probamo Don Juan. Uzeo sam jos P 0217, 9911, 0704, 0725, DKC 5830, 5685, 4943. I crkam nesto Maissadura da uzmem. Malo smo povecali hibride ove godine, jer nema 0216 i 0412 a njih smo sejali na 50% povrsina. Dkc nismo sejali tri godine pa ajde sad da probamo opet.

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока
Raso, u Mačvi nemamo toliko parcela koliko ti seješ hibrida.🌽

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh