Kukuruz 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Шта можеш чути од промотера сем хвалоспеве како су најприноснији хибриди, али да се они не хвале по фб и осталим групама и форумима.

Kakav je za branje beracom ovaj p9241 fao 300?
Ja sam ga pre brao i situacija je sledeca, rano ujutru dok je rosa runjenje je prihvatljivo, malo se runi, tokom dana kada ugrije bas se puno runi i bolje bataliti posao
Sad ga sijem za skidanje u zrnu, tokom godina mi je postao jedan od najsigurnijih hibrida, prosle godine je nikao ispod snijega od 10-ak cm, i dao prinos od 5t/ha, na susi. Zbog niske fao grupe rano stize i uglavnom bez susenja ga skinem, do sada sam sijao na 23-24cm, ove godine cu sijati na 20-21 kako bi imao potencijalno veci prinos

Sent from my SM-A315G using Tapatalk

Шта можеш чути од промотера сем хвалоспеве како су најприноснији хибриди, али да се они не хвале по фб и осталим групама и форумима.
То свакако, али бих хтео да чујем разлоге Параћинца зашто се одлучио да их проба.

Ja sam prošle godine brao u klipu 606 i 1114, oba sa 18-20% vlage i krunjenje je bilo zanemarljivo. Zrno je bilo sa tom vlagom, ali je ,,šišarka'' bila sigurno mnogo vlažnija, centralni deo je bio još sirov i pun vlage.
Možda je i do berača, brao mi je uslužno čovek sa dobrom mašinom. Pretprošle godine mi je brao drugi berač i bilo je dosta osipanja sa sličnom vlagom.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

svaki hibrid moze da se bere samo kad se stigne na vreme. ja uglavnom sejem sorte za krunjenje i onda berem u klipu dok ne napunim cardake a resto sto ostane onda skinem u zrnu.

Poslednja izmena:
To je oko 100 evra po k.j manje više plus seme.E sad razlika je da li se ide na agro rok ili lova na sunce varijantu.Mnogo se razlikuje matematika između ovih varijanti.

Параћинац, шта си практично чуо о њима, па да узмеш да их сејеш лпд себе?
Iskreno nista nisam cuo,sejao sam bio jedne godine Pako hibrid njihov ali to je bilo davno i nije bio los... ja sam fan pionira iskreno ali DKC nadrvio cene i razmisljam se da uzmem ovu Minervu za probu njihovu pa sta bude...jel sejao neke ova dva hibrida sto sam napisao od syngete?

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Iskreno nista nisam cuo,sejao sam bio jedne godine Pako hibrid njihov ali to je bilo davno i nije bio los... ja sam fan pionira iskreno ali DKC nadrvio cene i razmisljam se da uzmem ovu Minervu za probu njihovu pa sta bude...jel sejao neke ova dva hibrida sto sam napisao od syngete?

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
Da li ti je promoter pricao o akciji koju imaju da vracaju odredjeni deo para po vreci kukuruza ili suncokreta.

.jel sejao neke ova dva hibrida sto sam napisao od syngete?
Ма не да нисам сејао, већ нисам ни чуо за њих, а тек тако да будем "бета-тестер за своје паре" нешто и немам воље. А треба ми неки ранији хибрид (до ФАО 400) за једну њиву...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh