Kukuruz 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Чуо успут у апотеци момка из које већ фирме - жали се овом из апотеке да су закинути од "Пионира" за семе. Детаље нисам чуо, ал' ето, можда то заиста буде разлог зашто њиховог семена неће бити довољно.

Milane, nije toliko Adengo. Oko 120-125 evra je bilo litarsko pakovanje. A to je za 2.5 ha.

Više od polovine površina sa kukuruzom radim sa Adengom, uz dodatak dikambe.
Moguce da sam se zeznuo, mozda sam racunao 100e za 2 ha jer sam razmisljao da ga radim samo na 2 ha povrsine jer ga do sad nismo koristili pa da ga probam. Na kraju ga nisam ni kupovao jer je cale vec narucio sve "sastojke" hirosime pa smo isli sa njom i mogu reci da sam prilicno zadovoljan.. Na nekim delovima nekih parcela je trebalo da se urade male korekcije ali ne mogu da kazem da je lose uradila posao..

А какво му је опрашивање (и његово време) и осетљивост на сушу, ако поредиш са осталим што виђаш по атару?

И који си склоп сеј'о?

Ja se snabdeo pre nekoliko dana,ajd' reko dok ima a svakako mora da se kupi.Ove godine samo dva hibrida 9911 i 0217 i proba na dva lanca blason duo.

А какво му је опрашивање (и његово време) и осетљивост на сушу, ако поредиш са осталим што виђаш по атару?

И који си склоп сеј'о?
Posejao sam na 16.5 do 17,zeznuo se, nisam hteo tako, prvog aprila posejani kukuruzi
P9241 jedna njiva 2300kg(na lucerištu)
Druga njiva 3500 kg po kj
P0023 5000kg
Dkc 4670 5500kg
Stim da to što je druga njiva bila velika njiva u pitanju i svi kukuruzi na njoj, znači idealno za porediti.. I jedino je 0023 bio u jusu sa vlagom 14.3 ova dva 15 I 15.5
I dalje mislim da 9241 nije loš hibrid, samo što je godina bila blesava, ja posejao rano, nisu nikli mesec dana, i on se jadan oprašivao u furuni od vremena, 7 dana ranije ili kasnije bio bi u fulu za lanjsku godinu
Ono što pouzdano znam da su se većina hibrida kod domaćina upravo kretala oko 5.5 tona max, ovi što su imali više niža svakako ne verujem, tako da cenim i da su moji kukuruzi dali svoj maksimum koliko su mogli spram godine...

Danas mi bio lik iz Syngente sedeli malo popricali vezano za kukuruz i resio sam da probam Fao grupu 410 Infinite i 430 Minerva

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Параћинац, шта си практично чуо о њима, па да узмеш да их сејеш лпд себе?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh