Kukuruz 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I kod mene, tj za moje podneblje je slabije je otpustao vlagu.

9911 je odlican hibrid, izuzetno rodan, po meni najveca mu je mana otpustanje vlage, imao sam ga sa Bc582 zajedno,BC je bio odlican ali je i brze odpustio vlagu, 9911 nista brze nece odpustiti od zp 606 to znam jer sejem vise hibrida na jednoj parceli, ali po meni on je najrodniji i kada ima uslove iznese po dva dobra klipa.Pre dve godine imao sam pola njive njega a pola p0216, 9911 je bio duplo bolji ali ovaj je otpustio vlagu mesec dana ranije.Dobar je za klip ali za zrno bar kod nas mora da se saceka malo vise.
Zeljko posto smo tuu blizu iz istog kraja,kako se pokazao pionir 9911 , interesuje me pre svega za berbu u klipu...Je l' se NE kruni mnogoo u toku branja u klipu??
Za kws Konsens znam ako se malo zakasni sa branjem mnogoo SE skrunii...

Jel neko sijao Pionir
P1021 i on je bio ko p0865 po 3500prosle godine.
Kako se pokazao?
Ove ih nisam video u maloprodaji u Sremu i Mačvi.

U proleće da bereš 640 i da se ne kruni sa klipa???
Ma kako da ne...
Prijatelju nismo se razumeli,nemojte bas bukvalno svee da shvatete,naravno da ce svaki da se kruni kada mu vlaga padne ispod 20...aliii nijeeee istoo ako se skrunii polaa klipaa I 10 zrna od klipa...
Ko je krunio rucno recimo u prolece 640 iz cardaka skladisten kukuruz znaaa koliko SE tesko kruni u odnosu recimo na kws Konsens..
Ja berem jedorednim beracem ,nemam radnu snagu za istovar,a tezak Sam na placanja radnika 🙊🙈😄 pa nekad se berba otegne I mesec dana,NE mogu sve na vreme da oberem dok mu vlaga nije pala ispod 20 ,zatoo mi je mnoogo bitno da sejem hibride koji SE teze krune u berbi...

Zeljko posto smo tuu blizu iz istog kraja,kako se pokazao pionir 9911 , interesuje me pre svega za berbu u klipu...Je l' se NE kruni mnogoo u toku branja u klipu??
Za kws Konsens znam ako se malo zakasni sa branjem mnogoo SE skrunii...
Odlican je, jedan od boljih ali treba da se obere kada je vlaga preko 20% , Brao sam ga u klipu i zadovoljan sam.

Prijatelju nismo se razumeli,nemojte bas bukvalno svee da shvatete,naravno da ce svaki da se kruni kada mu vlaga padne ispod 20...aliii nijeeee istoo ako se skrunii polaa klipaa I 10 zrna od klipa...
Ko je krunio rucno recimo u prolece 640 iz cardaka skladisten kukuruz znaaa koliko SE tesko kruni u odnosu recimo na kws Konsens..
Ja berem jedorednim beracem ,nemam radnu snagu za istovar,a tezak Sam na placanja radnika 🙊🙈😄 pa nekad se berba otegne I mesec dana,NE mogu sve na vreme da oberem dok mu vlaga nije pala ispod 20 ,zatoo mi je mnoogo bitno da sejem hibride koji SE teze krune u berbi...
Онда добри стари КВС Кермес и нема глава да те боли да ће да се круни.

Milane, nije toliko Adengo. Oko 120-125 evra je bilo litarsko pakovanje. A to je za 2.5 ha.

Više od polovine površina sa kukuruzom radim sa Adengom, uz dodatak dikambe.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh