Kukuruz 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala na linku ali to je iz RS bih . To me ne zanima . Npr makroogled iz Kladara mi je u komsiluku . To je prepredjubreno pilecim djubrivom i navodnjavano . Dubica je rijecni nanos i specificna mikroklima . Zanima me iz Srbije , Tamis , Kikinda su radili ?
Sta je sa Garisom ?

Hvala na linku ali to je iz RS bih . To me ne zanima . Npr makroogled iz Kladara mi je u komsiluku . To je prepredjubreno pilecim djubrivom i navodnjavano . Dubica je rijecni nanos i specificna mikroklima . Zanima me iz Srbije , Tamis , Kikinda su radili ?
Sta je sa Garisom ?
Cemu onda ti ogledi ako je narokano stajnjaka pileceg i navodnjavano, nema nikakve svrhe osim pumpanja prinosa. Merodavan ogled na zemlji sa npk i urea pa koliko ga bog zalije. Tu se vidi koliko je dobar, ko ima uslove da zaliva merkatilu kukuruz na velikim povrsinama, koliko se to i isplati na cenu od 15 din kukuruz i nafte od 170 din...

Prosle godine sam imao onaj jeftini Pionir P0865, i bio sam prezadovoljan prinosom.Bio je sam na parceli, da li ga je imao Jos ko sa nekim drugim hibridima?Kazu da je prevazidjen pa se dvoumim za ovu godinu.

Kod mene je on bio bolji nego 0725, sad nema nigde 0725 da se nadje pa sam uzeo sve 0865 i 0704

Kod mene je pionir 9911 i prosle godine bio odlican,za naj kraj nema bolji hibrid

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Na 19.5 ili 21.5 razmak a sto se tice prinosa do 10t prosle godine sam gurao,sve zavisi i do godine.. mi smo do pre par godina bili zadovoljni kad imamo i 7t za nas kraj to je extra sad vec podizemo lestvicu sa prinosima

Lepo sam napisao sve zavisi i od padavina,mada proslog leta nismo imali kise kad je trebalo pa je dogurao do 10t

9911 je odlican hibrid, izuzetno rodan, po meni najveca mu je mana otpustanje vlage, imao sam ga sa Bc582 zajedno,BC je bio odlican ali je i brze odpustio vlagu, 9911 nista brze nece odpustiti od zp 606 to znam jer sejem vise hibrida na jednoj parceli, ali po meni on je najrodniji i kada ima uslove iznese po dva dobra klipa.Pre dve godine imao sam pola njive njega a pola p0216, 9911 je bio duplo bolji ali ovaj je otpustio vlagu mesec dana ranije.Dobar je za klip ali za zrno bar kod nas mora da se saceka malo vise.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh