Kukuruz 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Joska je nase gore list… kod nas je, mozda nije tema, probano sa sojom, jedna strana ta turbo dobra djubriva, neznam marku, a druga pola redovno djubrenje sa isto novaca ali recimo obicna 3x16. Naravno vise aktivne materije u procentima je dalo i veci prinos…

Meni se recimo sviđa Bio gnezdo za tretman semena ja tretiramo a tast nije ista sejalica isto seme njiva do njive tretirani kukuruz brže nikao i bolje izgledao od samog starta.

Jebeš izgled, nećeš njega vagati na kantaru. I ja sam imao ove godine njivu preko puta njive sve isto osim što ke jedna dobila map pod brazdu a druga ništa. Tu gde je išao map bio pionir 0164 a preko dkc 5031. Celu vegetaciju pionir izgledao 5 puta bolje od dkc-a, alu na kraju dkc bez mapa dao 300 kila po jutru više od pionira...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Iz nekog mog iskustva dkc zrno je teze od pionira, bude od 5 do 10 posto razlika u tezini u prikolicama

Jel ste uporedili te sto se skidaju sa 13 posto u kilama sa ostalim u tim rangu, na istoj njivi?

Nije ovo bio ogled, sejano je 23 i 24 april, ovo je cisto informacija iz mog nekog iskustva

Za kolicinu sjemena na 70 cm bitno je zapamtiti broj 143 . Tako ja da nepamrim tacno formulu . Mnozim ili dijelim sa 143 dok se ne pojavi broj koji je logican i to je to
:)

Radoslave sta je bilo sa onim ogledom sa N-Lock-om ? Mozda je bilo u nekom klipu a da nisam ispratio
To je rađeno na ovoj njivi gde je ogled, na žalost nije ostavljena kontrola pa ne znam rezultate i da li je realno pomoglo. Bacio sam puno azota i ne verujem da bi bilo razlike, mora se prepoloviti doza da bi se video učinak ( ako ga ima ) ...

Znaci Radoslave dkc je broj 1 za kukuruz? I ja sam tako mislio ali dosta ljudi me ubedjuje da je pionir bolji a jeftinije seme. Nisam se slozio sa tim izjavama...
Nije to baš jednostavno pitanje a ni odgovor. Traži najbolje uslove, kad je sve super budu i drugi hibridi blizu. Može i najviše da omane, a to u klipu ja zezam promotera...Najbolje otpušta vlagu, najmanja stabljika i najlakše se kruni...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh