slobapatrola
Član
Nikola
Za sada si pobednik u prinosu.
Za sada si pobednik u prinosu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sa ovakvim objavljenim prinosima kod mnogih susa bas i nije bila na delu u svoj snazi. Svaki rod kukuruza preko 3 tone po jutru ne moze se desiti u uslovima ozbiljnih susnih uslova. Jeste to umanjenje spram proseka usled nepovoljnih vremenskih prilika ali ne i prava susa. Te lokacije su ipak dobijale neku kisu bar do pocetka leta pa je bilo malo zalihe. Napisao sam ovo samo zbog objektivnosti kada se tokom proizvodne godine zali na
Kako te nije sramota da napišeš ovako nešto posle svega što si pisao o suši i katastrofi i koliko si me napadao kada sam rekao da je suša u Etiopiji a ne kod tebe,kada sam rekao da se kukuruz popravlja kako se približava vršidba, kada sam rekao da će ovi iz sušenih krajeva biti rekorderi a za sve se ispostavilo da je TAKO. SVAKA TI ČAST da si ti meni živ i zdrav sa svojom porodicom.Zavrsili danas sa kukuruzom. Hibridi DKC, 4943, 5042, 5031, 5075 i 5092.
Najbolji 5092, najlosiji 5042.
Vlaga od 14.3 do 15,9
Prosek nesto manji od 3200 kg/kj. Za nekih 700 kg/kj bolji nego lane!
Nisam jos doneo odluku o kolicini za lager i sta prodati odmah. Cena 35 din do 16% vlage.
A pa kolega nije samo suša kumovala, kod nas soje nema više od 700kg po kj pa da ga je..š a o 200-300kg da ne pričam, ima tu do kvaliteta zemlje pa agrotehnika, đubrenje kondicija zemlje, obrada, pravovremeno prskanje, rok setve i svašta nešto ali n repištima i suncukretištima da ne pričam koja je tuga, 1000-2000kg po kj pa i do par stotina kilograma po kj.Sa ovakvim objavljenim prinosima kod mnogih susa bas i nije bila na delu u svoj snazi. Svaki rod kukuruza preko 3 tone po jutru ne moze se desiti u uslovima ozbiljnih susnih uslova. Jeste to umanjenje spram proseka usled nepovoljnih vremenskih prilika ali ne i prava susa. Te lokacije su ipak dobijale neku kisu bar do pocetka leta pa je bilo malo zalihe. Napisao sam ovo samo zbog objektivnosti kada se tokom proizvodne godine zali na susne uslove.