floyd
Član
Komšiluk malo prikresao žetvene ostatke pa i moj kukuruz dobio po tamburi. Jadan izgori živ bez vode a sad još i brener dobio...
https://postimg.cc/V0PrQMmK][/url]
https://postimg.cc/V0PrQMmK][/url]
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
I ti mislis da je ovo napredak???!!!
I ja sam ranije tako mislio ali pored toga sto pobije te neke korisne mikroorganizme koji razgradjuju bio masu i podizu humus takodje pobije i svu gamad koja nam unistava useve. I ako godinama nismo zapalili ni jednu parcelu koju radimo (osim kad dodje od komsije pa izgori i usev) moje misljenje je sada da se mera paljenja treba povremeno primenjivati, koliko cesto to bi strucnjaci trebalo da odrede..Ljudi su potpuno nesvesni štetnosti ovih paljevina za mikroorganizme, za gubljenje humusa koga itekako fali, za globalno otopljavanje, za uzrokovanje suše, za izazivanje opšte opasnosti, za zagadjenje atmosfere...
Jedino je korisno za ispoljavanje piromanskih sklonosti pojedinih glupaka.
Možda bi bilo korisno otvoriti posebnu temu o ovom, pa da stručni ljudi każu svoje mišljenje o tome.
Ovaj moj komentar se odnosi na post i fotografiju komšije flojd.
Tako je baća.. 2012te nasilirano čudo božije takve silaže bez klipa, a na proleće trimer i udaraj po komšijskim baštama, i jasle uvek pune..kad nema kuruza nema ni lucerke... Epilog bio takav da je nakupac rekao 2013te kad sam mu prodao holštajn kravu od 780kg da mu je to najteža krava koju je kupio te godine, ovo ostalo 300kg kostiju i kože...Silaža se pravi od kvalitetnog kukuruza! Od ovogodišnjeg biće više kao salata što je opet bolje nego prazne jasle a hranidbena vrednost kakva je takva je, biće da se preživi.
mas i pionir.Koji hibrid je u pitanju?
Ubedljivo rekorder ove god .Pionir p9911...
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Pa vidis valjda po slikama da nije prvi put.Naravno.Šta ti je čudno i nejasno?
Napredovao je dok je imao od cega, i dobro je izrastao, kao sto se vidi na slici, a sve dalje je upitno ako nedobije određenu količinu vode....I ti mislis da je ovo napredak???!!!
Djordje seje redje verujem da je kod njega svaki ovakav.. U ovako turbulentnoj godini verovatno ce se njemu vise isplatiti..Napredovao je dok je imao od cega, i dobro je izrastao, kao sto se vidi na slici, a sve dalje je upitno ako nedobije određenu količinu vode....