Kukuruz 2021

Pa da li je moguće da je ovo gore od 2017-te???Ovo niko da prebaci 3500t po kj. Ze godine sam imao 3700,šta sad očekivati. A Nedimović danas kaže samo 20% smanjen prinos. E budale

Skinuli pre neki dan 1 prikolicu od 4t zrna, nismo merili prikolicu, da imamo za stoku, 15 redi na pravoj duzi i uvratine stalo u prikolicu. Vlagu smo merili, 18%. Hibrid Kws Kerbanis, bice tu kukuruza oko 4.5t/kj, zrna. Parcela pored nas, neki pionir grupa 400, kaze komsija skinuo i izmerio je 3t/kj. Na silosu gde sam merio vlagu, svi sto su poceli sa vrsidbom u proseku 2,5- 3t/kj u nasem kraju.

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka

Skinuli juce 15.5kj jedna njiva ,dkc 5075, vlaga 14.5-15.6, njiva je brezna pa je u dolji imala vise vlage. Prosek 5100kg po kj. Kod nas je pre obilnih 120l kise u julu, palo 20l negde pocetkom jula. Tako da ce izgleda Gradnulicki atar najbolje proci ove godine. Okolna mesta ,Elemir Melenci Kumane Lazarevo cujem od 1000-3000 kg po kj.

Sent from my S60 using Tapatalk

Ako sve bude ok sa vremenom ja planiram za subotu da uradim. Za vlagu ne brinem jer je dobro suv. A što se prinosa tiče to ću tek da vidim. Ne mogu ništa da prognoziram. Svašta je moguće.

Nazad
Vrh