Kukuruz 2021

Pa kad su mu poreski obveznici kupili mašine tojest prošao sve konkurse (uz pomoć žene, najveća glupost u pravilniku ministarstva) onda mora nekako da se oduži, znaju oni gde treba da se ide i kod koga, jednom su se zajebali kod nekog tipa u Kuli kad su ga posetili pa im divan tog domaćina nije odgovarao ali no.

Sa kojim rodom kukuruza ste na nuli, za prodajnu cijenu uzmimo 25din, cijena ulaznog repromaterijala od ranog proljeca?

Ja sam na 3,5t/ha, ako ne susim, ako susim treba preko 4t/ha

Sent from my SM-A315G using Tapatalk
Zavisi od cene radnog sata, jer ne možeš da budeš na nuli a da ne računaš i leba i sarmi, pasulja Il pečenja, što si jeo, vode i piva popio, da ne bi bio gladan i žedan dok oreš, seješ, prskaš...

Koliko košta godina tvog života?

Nisam još brao, a nadam se 4 t/ha. Moja zemlja, 2.4 ha, plaćam porez državi.
Ja da sam proletos u zatvor otišao a traktor sve sam radio, treba mi oko 20 din/kg.

Znači, da ti odgovorim, treba mi 3.333 kg/ha
A to je 45% manji rod nego prošle godine

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

@Darko Dren dokle više da se radi sa nulom? Niko ne računa vreme i rad na njivi.
Cena i prinosi treba da budu takvi da ostalo vreme, kada nisi na poslu, imaš para da jedeš, piješ, kulturno se uzdižeš, zabavljaš pa i častiš prijatelje

Ih bre pa kad bih računao šta sam pojeo popio, obukao i obuo, a tek posle vraćanja sa njive koliko vode pod tušom potrošio pa prašak za veš i sapun i šampon onda me ni 10000 kg/kj ne bi pokrio. 😏

@Darko Dren dokle više da se radi sa nulom? Niko ne računa vreme i rad na njivi.
Cena i prinosi treba da budu takvi da ostalo vreme, kada nisi na poslu, imaš para da jedeš, piješ, kulturno se uzdižeš, zabavljaš pa i častiš prijatelje

Uopšte nisi razumeo šta je čovek pitao.
Nije rekao da treba da se radi sa nulom, nego je pitao koliki prinos pokriva uloženo. Kad je ovako luda godina kao ova, spas je kad se pokrije ono što se uložilo, da se ne ide u minus.

Ti si verovatno mnogo sarme i pečenja pojeo dok si poradio 2.4 ha...

Prvi prinosi kukuruza za koje sam čuo u selu .
Jedna njiva 3000 kg sa vlagom oko 17 ,druga 2600 sa vlagom preko 15.Obe njive su u ataru prema Melencima.

juce uradio 4.75lanaca,debeljacki atar blizu padine 5500kg,vlaga 12.9,ocajno,danas blize kovacice oko 3t/lancu,od ovog bolje tesko da bude za ovu godinu,tako da tipujem prosek oko 2-2.5t/lancu.ovo sta ministar rekao o smanjenju prinosa od 20% kod nas nevazi.jer prosle godine sam imao prosek od 5.4t/lancu

Nazad
Vrh