Kukuruz 2021

Pa da li je moguće da je ovo gore od 2017-te???Ovo niko da prebaci 3500t po kj. Ze godine sam imao 3700,šta sad očekivati. A Nedimović danas kaže samo 20% smanjen prinos. E budale

Skinuli pre neki dan 1 prikolicu od 4t zrna, nismo merili prikolicu, da imamo za stoku, 15 redi na pravoj duzi i uvratine stalo u prikolicu. Vlagu smo merili, 18%. Hibrid Kws Kerbanis, bice tu kukuruza oko 4.5t/kj, zrna. Parcela pored nas, neki pionir grupa 400, kaze komsija skinuo i izmerio je 3t/kj. Na silosu gde sam merio vlagu, svi sto su poceli sa vrsidbom u proseku 2,5- 3t/kj u nasem kraju.

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka

Skinuli juce 15.5kj jedna njiva ,dkc 5075, vlaga 14.5-15.6, njiva je brezna pa je u dolji imala vise vlage. Prosek 5100kg po kj. Kod nas je pre obilnih 120l kise u julu, palo 20l negde pocetkom jula. Tako da ce izgleda Gradnulicki atar najbolje proci ove godine. Okolna mesta ,Elemir Melenci Kumane Lazarevo cujem od 1000-3000 kg po kj.

Sent from my S60 using Tapatalk

Ako sve bude ok sa vremenom ja planiram za subotu da uradim. Za vlagu ne brinem jer je dobro suv. A što se prinosa tiče to ću tek da vidim. Ne mogu ništa da prognoziram. Svašta je moguće.

Kod nas kisa odlaze skidanje kukuruza,lepo ja rekoh pre pocetka oktobra ne krecemo

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Nazad
Vrh