Kukuruz 2021

Мораш још надоградити ону даску да ти не лете клипови у задње стакло. Мени је тако на Зетора разбило па сад имам плексиглас.
А чисти га за медаљу свака част. 👌

To kad se zauka oko skidanja kukuruza i kad vide koliki je jadan rod ima sve da ide tel kel

Mi smo prosle godine krenuli tek oko 20-tog oktobra sa skidanjem kukuruza,sve sanse ima i ove godine da bude u to vreme

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Sutra mi pocinjemo, kolega koji je danas skidao kaze od 30 do 40 meteri po jutru da curi tako, da i kod nas je reduciran prinos 50 do 60,posto naspram, lanjske godine.

Skinuli juce 15.5kj jedna njiva ,dkc 5075, vlaga 14.5-15.6, njiva je brezna pa je u dolji imala vise vlage. Prosek 5100kg po kj. Kod nas je pre obilnih 120l kise u julu, palo 20l negde pocetkom jula. Tako da ce izgleda Gradnulicki atar najbolje proci ove godine. Okolna mesta ,Elemir Melenci Kumane Lazarevo cujem od 1000-3000 kg po kj.

Sent from my S60 using Tapatalk
Juce skinuo jednu njivu usluzno, preko puta ciglane. Neznam da li je i to Gradnulicki atar...?
Neki pionir je bio u pitanju i nacurelo je oko 2t/kj, nista specijalno, a koliko sam video iz kombajna svi kukuruzi su jednako losi u tom potezu......

Merio juce vlagu, sve Pioneer 0164 i 0217, valga 17.6 i 18.3 %....kakve kise najavljuju, bice dranja i ovo malo jada sto ima

Opet od utorka moguca kisa,tako uvek bude kad treba kukuruz da se skida..bolje i da se saceka nego da patis muke posle sa vlagom

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Kukuruz koji je počeo da se vrše je dosta zaražen, pa se skoro sve mora dodatno prosušiti kroz sušaru. Prve tablice sušenja se sada koriguju.

U to se ne razumem, tako kažu stručnjaci. Čak su i neke preporuke počele da stižu od ministarsva poljoprivrede. Sve treba da ide kroz sušaru da se malo zapeku gljivice, plesni šta li već, kako bi se zaustavilo dalje napredovanje zaraze. Ako lažu mene i ja lažem vas.

U to se ne razumem, tako kažu stručnjaci. Čak su i neke preporuke počele da stižu od ministarsva poljoprivrede. Sve treba da ide kroz sušaru da se malo zapeku gljivice, plesni šta li već, kako bi se zaustavilo dalje napredovanje zaraze. Ako lažu mene i ja lažem vas.
Kakva lupetanja,svasta se moze procitati

Послато са moto g(9) plus помоћу Тапатока

Nazad
Vrh