Kukuruz 2021

Jel to bilo prije 2 godine , toplo pa zahladilo i kisa , onaj kukuruz sto nikao ofrljilo mu listove pa se patio. Pratio sam jedan pik koji je tada imao kukuruz , ove godine nisu posejali , tehnologu su vjerojatno onda dzigericu pojeli , pa nisu do neki dan ni zrna posejali.

Otera nas kisa ali mislim da ce ovo od danas biti dobro, za par dana idu temperature gore.. Tamo za vikend ostatak ako posluzi vreme i da zavrsavamo sa kukuruzom..

Ja sam nesto bio presevao i opet nije imalo nista

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Posejan danas Pionir 0164 na 19 cm.Moralo se i proveriti.
6bcd2a2bcd5bc239357a4634ca0e7fbd.jpg
3921379ec55c15705b48b25b9e135d69.jpg
4dd682ed825e5a83eab101dc150aace5.jpg
ad223513cac0416fc690270158f7c025.jpg

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Sa kojom dozom si isao po ha
Ja ove godine spricam sa 1,5+1,5 po ha
Predhodnih godina sam isao 1l monta + 2l terbisa.

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

Mont moraš 1.5 litru , ako imaš , a imaš , dosta koštana muhara ili sijerka iz sjemena . Ja sam ove godine sve kukuruza što sam dosad posijao , prskao samo s-metalohlor (mont kako kažete ) i total po potrebi , bez terbutilazina . Njega ću kasnije ili sa 2.4d ili mezotrionom . Jedan od razloga , nažalost , što se plašim da nebude presijavanja , pa ako budem išao soju tu . :cry:

Danas nesto suncokreta sto sam prskao je islo sa 1.8l po ha terbutilazina,S metalohlora sam isao 1.4l na kukuruz...

Mont moraš 1.5 litru , ako imaš , a imaš , dosta koštana muhara ili sijerka iz sjemena . Ja sam ove godine sve kukuruza što sam dosad posijao , prskao samo s-metalohlor (mont kako kažete ) i total po potrebi , bez terbutilazina . Njega ću kasnije ili sa 2.4d ili mezotrionom . Jedan od razloga , nažalost , što se plašim da nebude presijavanja , pa ako budem išao soju tu . :cry:

Pa bas na tvoj predlog sam isao sa 1,5l monta, razmisljao sam da ne idem nista za sirokolisne ali mi je prevelik rizik jer moze se desiti da krene mnogo ambrozije pa ko ce to kasnije unistiti.
O presijavanju nemoj razmisljati, evo za koji dan krece toplije vrijeme, sve ce izaci sto je posijano, ja sam bas dosta gledo po njivama kakvo je stanje, ni jedno trulo zrno nisam nasao.

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh