Kukuruz 2021

Da proklija nije ni tako veliki problem nego posle ako je gornji sloj zemlje hladno ne zna gde je " gore " pa krene klica u pravcu gde je toplije "dole" , i ako se preko dana bude gore toplije onda krene gore i opet ujutru hladno i krene prema dole i tako se zavrti i dibije vrtoglavicu.

Setva 30. Mart
c51b0dd7eaab901340327c706209efdc.jpg

Setva 10 April
10ac1bf46728260b5b77b081582fae13.jpg

Na Martovskoj setvi gde je vec proslo 2 nedelje od setve ima zrna i sa manjom klicom.
Neizvesno jos uvek! Jos ce dosta dana biti u zemlji.
U slucaju da nece biti u redu, seme soje ima viska i to na zemlji koja je dobila 100 kg/Map-a i 150 kg/kj An-a.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja sejem od jutros,jos jedno 5,6 kj i pravac kuci.Odoh kod drugara na vencanje,sutra zavrsim kukuruz i prelazim na soju

Sad su promenili prognoze i najavljuje se preko 20 stepeni od cetvrtka.. Deluje kao dobar trenutak za setvu, pasce mu malo kise da doda vlagu i onda temperatura ide gore..

Zna li neko kakav je p9911 u pogledu nicanja u hladnom ? Njega sam najviše posijao pa me zanima jel neko zapazio.
Odlican je evo imam ga na dve parcele pustio je jaku klicu, imam ga u paru sa BC 582 i 525 i za sada su ok, sejani 6 aprila ali nece da izadje jos za 7-8dana verovatno odlican je to kukuruz i u nicanju i ovako.
sada sam kopao malo po Pajdasu falu mu 2-3cm da izadje iskopao sam 10-15 redom samo jedno trulo ostali imaju jake siljke bluzu vrha zemlje to sejano drugog aprila danas mnogo bolji dan zemljq toplija vetar manje duva, jutros -1 u dolini na brdu +2.

Pajdas

582 imao je posetu ali je preminula.

Poslednja izmena:
Sad su promenili prognoze i najavljuje se preko 20 stepeni od cetvrtka.. Deluje kao dobar trenutak za setvu, pasce mu malo kise da doda vlagu i onda temperatura ide gore..
Deluje idealno ali kako da im verujes kada vec veceras mogu da zaseru i uvedu minus i kisu, ja sam pratio YR nekako mi oni budu naj tacniji ali imaju oscilacije u izlazima.Sada deluje da bi imali 3-4 kisna dana nekih 20mm sto nije opasno taman da seme nakisne i otrov da sidje dole a posle toga porast preko 20C znaci prvog maja bi mogao da nikne ali ko zna sta ce biti vec veceras i sam se dvoumim da odem da posejem jos pa ako najebem bar da bude do kraja nekako mi to lepse zvuci.
Godine iskustva i dosao sam u situaciju da sam zaboravio kako kukuruz nice i u kakvim je sve uslovima nicao. cudna godina i vreme i sve ostalo.

Deluje idealno ali kako da im verujes kada vec veceras mogu da zaseru i uvedu minus i kisu, ja sam pratio YR nekako mi oni budu naj tacniji ali imaju oscilacije u izlazima.Sada deluje da bi imali 3-4 kisna dana nekih 20mm sto nije opasno taman da seme nakisne i otrov da sidje dole a posle toga porast preko 20C znaci prvog maja bi mogao da nikne ali ko zna sta ce biti vec veceras i sam se dvoumim da odem da posejem jos pa ako najebem bar da bude do kraja nekako mi to lepse zvuci.
Godine iskustva i dosao sam u situaciju da sam zaboravio kako kukuruz nice i u kakvim je sve uslovima nicao. cudna godina i vreme i sve ostalo.
Ako se plasis za nocas mislim da mu jedna noc ne moze mnogo naskoditi. Sledece noci ce vec biti sve toplije..

Nazad
Vrh