Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kako ti je na slikama različita gumaDanasnji posao...sutra setva
Ista je guma ali jedna slika je jedno saticak ranije slikana pa se nahvatalo na nju pa deluje da je druga sara...dok sam radio 3 puta je bio pljusakKako ti je na slikama različita guma
Snega ima na Samaru, Goču, Stolovima, Željinu, Juhor ne vidim. Sad vidim da je izvedrilo, noćas će biti mraza. Šta te tera da žuriš?Kod nas nikada kukiruz nije nikao u dan uvek ima tolerancije 3-4 dana to je nista, kad posejemo nema uvek vlage svuda, nije uvek dubina jednaka tako da ni nicanje ne moze da bude dobro. vec je polovina Aprila ako opici sunce u maju mozemo imati problema kasnije sa susom, predstave nemam kako ce vreme biti.Izlazi se menjaju iz dana u dan svaki je razlicit.Deluje da nece skoro otopliti onako kako treba, za ove posejane kukuruze vazno je da ne bude kise znaci sto manje kise a sve ide ka tome.Uostalom za 10dana znacemo situaciju.Mene iskreno ceka pola sela da zakcim ponovo sejalicu a oni da se smeju.
Danasnji posao...sutra setva
Ovoliko lajkova još samo Radoslav dobije, po nekad.Sreo ja danas onu ciganku što mi gatala za soju i kažem joj da sednemo da mi vidi kako će biti nicanje i šta je sa prskanjem pšenice, ona kaže - ne mogu, ladna zemlja.
Slikaj tu njivu za 7-8 dana pa postavi na forum , rjesicemo dilemu da li sijati rano ili cekati. Na koju dubinu si sijao.Pa svašta se piše po forumu.
Posejao sam jutro i frtalj 1. aprila,najviše zbog toga da probam sejačicu.
Više od pola jutra sam imao starog semena,koje je i prošle godine bilo staro znači seme od predprošle godine.
Plus što je prošle godine bilo zaštićeno Gaučom.
Skoro nikakve razlike u klijanju tog i novog semena.Iskop'o sam bar 30 zrna.
Razlika je što je klica na starom semenu za oko 2 mm. manja.
S obzirom da kod mene danas nije padalo mozda bi moglo i sutra popodne da se proba nesto, sto cekati subotu ako ne mora..Posle 2 je kod nas krenula akcija, video sam u Beški i Maradiku da seju i spremiraju, takva zemlja, brzo propušta vlagu a nije ni pala neka kiša...