Kukuruz 2021

Danasnji posao...sutra setva
85PnFwX.jpg
llVSQV4.jpg
70hUdiP.jpg

Pa svašta se piše po forumu.:osmeh:
Posejao sam jutro i frtalj 1. aprila,najviše zbog toga da probam sejačicu.
Više od pola jutra sam imao starog semena,koje je i prošle godine bilo staro:osmeh: znači seme od predprošle godine.
Plus što je prošle godine bilo zaštićeno Gaučom.
Skoro nikakve razlike u klijanju tog i novog semena.Iskop'o sam bar 30 zrna.
Razlika je što je klica na starom semenu za oko 2 mm. manja.

Kod nas nikada kukiruz nije nikao u dan uvek ima tolerancije 3-4 dana to je nista, kad posejemo nema uvek vlage svuda, nije uvek dubina jednaka tako da ni nicanje ne moze da bude dobro. vec je polovina Aprila ako opici sunce u maju mozemo imati problema kasnije sa susom, predstave nemam kako ce vreme biti.Izlazi se menjaju iz dana u dan svaki je razlicit.Deluje da nece skoro otopliti onako kako treba, za ove posejane kukuruze vazno je da ne bude kise znaci sto manje kise a sve ide ka tome.Uostalom za 10dana znacemo situaciju.Mene iskreno ceka pola sela da zakcim ponovo sejalicu a oni da se smeju.
Snega ima na Samaru, Goču, Stolovima, Željinu, Juhor ne vidim. Sad vidim da je izvedrilo, noćas će biti mraza. Šta te tera da žuriš?

Kod mene opet snijeg najavili drugi tjedan 🤣🤣🤣.
Još ovako kasno nisam sijao baš me zanima kakav će biti

Pa svašta se piše po forumu.:osmeh:
Posejao sam jutro i frtalj 1. aprila,najviše zbog toga da probam sejačicu.
Više od pola jutra sam imao starog semena,koje je i prošle godine bilo staro:osmeh: znači seme od predprošle godine.
Plus što je prošle godine bilo zaštićeno Gaučom.
Skoro nikakve razlike u klijanju tog i novog semena.Iskop'o sam bar 30 zrna.
Razlika je što je klica na starom semenu za oko 2 mm. manja.
Slikaj tu njivu za 7-8 dana pa postavi na forum , rjesicemo dilemu da li sijati rano ili cekati. Na koju dubinu si sijao.

Posle 2 je kod nas krenula akcija, video sam u Beški i Maradiku da seju i spremiraju, takva zemlja, brzo propušta vlagu a nije ni pala neka kiša...

Nazad
Vrh