Kukuruz 2021

Krenuli danas kukuruz dubina setve od 6 do 7 cm temperatura zemlje na dubini setve 12 stepeni u 13h//cloud.tapatalk.com/s/6070c43034607/video-7a15da44624e32af3c3d3491fe0e9fa8-V.mp4
6ae72519c1a33a49be4d85f32618898a.jpg

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Ja cu sutra sijati, pola hektara sto sam posijao 31. 3. sve je klijalo, sad vise nemam razloga sa cekanjem ako je ovo od pre prezivelo 10cm snijega i -3

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

Banovci su malo višlja zemlja samim tim trebalo bi da je i toplija. Kolega Ćetojević taj će se vaš baš namučiti trebao je već biti na brazdama.

Banovci su malo višlja zemlja samim tim trebalo bi da je i toplija. Kolega Ćetojević taj će se vaš baš namučiti trebao je već biti na brazdama.
Nece taj jos 10 dana da se pojavi na povrsini,a veliko pitanje sta ce biti na kraju... Od utorka novo zahladjenje sa jutarnjim temp 1-2 stepena a dnevnim svega oko8-9 stepeni.
Najgore je sto je seme nabubrilo i klijalo i sada tako stoji i propada, a ljudi se tese "dobro je, klijao je....."

Seme tesko klija kada nema uslove, obicno istruli kada pusti klicu, bas sam proveravao temeraturu zemlje, nije svuda isto u 12 h bila je 14C negde i 16C kukurz sejan 30 aprila kliojao i nadam se za deset dana da ce da izadje, ova kasnija setva tek klijala ali zemlja ima dovoljno temperaturu da ga potera, vazno je da se klica razgrana u zemlji e onda moze da napreduje ka gore desi da samo malo klija i ostane tako ali sejali smo mi u 20 marta pa je bilo kise i opet je preziveo, sada se kockamo sa njim, dobro je sto ima toplih period po 4-5 dana to dosta pomaze da se seme pokrene inace nebi valjalo da je stalno kisa i oblacina tada istruli sigurno.Varljivo prolece, nema sta, bice vremena da se poseje opet ko ga je.. na kraju ako zajebe, vazno je da smo zivi i zdravi.Ovo vreme se menja iz izlaza u izlaz, cas crtaju 20mm od srede pa danas ukinuli samo neke mrvice par dana pa veceras druga prica verovatno.

Ima dosta sejalica kroz atare kod nas i u okolini,danas sam vozio malo kroz Banat i sve sto sam video su sejalice,spremaci i prskalice,podjednako kako u kom ataru.Prasine mnogo,i ja sto sam danas spremao jutros prasilo se strava,na tezoj zemlji prasi najvise.

I ja odustao od setve,neckam se ko seljacka mlada vec 10 dana.Covece najavili su narednih 10 dana kisetinu i temperaturu od 1-3 jutrarnju i max do 10 stepeni. Sta da sejem tu??? ?? Nisam pametan.

171681945_1156049774822470_7493722122828128862_n.png

Nazad
Vrh