Kukuruz 2021

Kakvo cekanje vas spopalo juce sam poceo setvu od 10h pre podne i bilo malo vlaznije popodne je isli kao po loju a prasina me ugusila.
Temperatura setvenog sloja preko 10°c i tu nema vise cekaanja. Mraza moze biti i za 6 maj. A snega i do 1 maja.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Mi juce posejali, gađao sam 20 cm u redu fao 350 smaragd, Pomoravlje. Ujak mi je prebrzo sejao njegovom starom bekericom pa je posejao negde na 15, negde na 25 cm. U proseku, ja sam dobio zeljenu gustinu, ali ce biti los sklop. Sta mogu da ocekujem, da pojacam djubrenje, ili sta?

E sad treba biti pametan . Sijati ili ne pitanje je sad? Evo gledam nove duze prognoze . U prosjeku sve do 25. Aprila kisovito i jutarnje oko 1 a dnevne oko 10 ??
Ja prije onog zahladjenja posijao trecinu , danas mislio jos trecinu ?
Poslije kazu zajebo se, pa kako neces ?

E sad treba biti pametan . Sijati ili ne pitanje je sad? Evo gledam nove duze prognoze . U prosjeku sve do 25. Aprila kisovito i jutarnje oko 1 a dnevne oko 10 ??
Ja prije onog zahladjenja posijao trecinu , danas mislio jos trecinu ?
Poslije kazu zajebo se, pa kako neces ?
Napravili ste paniku kao da sutra nece sunce izaci:) , po knjigama je optimalni rok tek od 15. A i ovaj posejan ce da raste kao pomahnitao ako bude dnevna 10 stepeni :)

Pa upravo i kazem neznamo sta je bolje . Al ajde ako bude tacno da ce slicno vrijeme biti skoro do 1. Maja , a nadalje se nezna ,dal je bolje da zutuje do sredine maja , ili da se tad sprema ? Kazem za normalne zemlje , ima onih , ko npr ovde bijela zemlja koje se i tako ne siju do pola maja .

I kod nas nista od sjetve sledecih 7 dana. Da ima kupiti sjemena za presijavanje, mozda bi se i rizikovalo, ovako ceka se stabilnije vrijeme.

Код мене је мајска сетва постала већ уобичајена ствар бар што се сојке тиче ,кукурузе сам углавном сејао раније.

Dekalb 4943 setva 29 i 30 Mart
Mrda ali kako stvari stoje pored najavljenog hladnog vremena i kise, dugo ce jos biti u zemlji i ne svidja mi se bas.
Bilo je slucajeva kad nesto vise od 2 nedelje nije video svetlost dana ali sad ovo ce biti mnogo duze!
Prvo da vidim da je sav izasao a krajnji rezultat videce se na jesen!

a6ee852741640025f7fa9291613b2fb6.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ovde je jos vazduh i zemljiste hladno, djubre da se razbaca ali u nijvi je kaljavo za spremac.Tako da cekamo lepse vreme i toplije.

Nije bio ni ranijih godina razlike mi koji obicno sejemo oko 5-6 i onih koji seju oko 25.

Ту сад преузима улога енергија клијања ,онај са добром енергијом ће изаћи и изборити се за свој опстанак

Ali je problem hladna zemlja i onda ne izadje ni taj idući tjedan dok je kiša i taman kad treba van, zasuši...

Nazad
Vrh